Hlavní obsah

Část rotvajlerů se po požáru domu na Jindřichohradecku rozutekla po okolí. Jedno zvíře utratili

Stříbřec

Po úterním požáru zaplaveného domu v obci Stříbřec na Jindřichohradecku se část smečky psů rozutekla po okolí. V domě a na přilehlém pozemku mělo být podle prvních zpráv od hasičů až patnáct rotvajlerů, podle místních je však tento počet přestřelený. Ve středu ráno obec obyvatele upozorňovala na možné nebezpečí a organizovala odchyt zvířat.

Požár ve Stříbřeci na JindřichohradeckuVideo: PF, Novinky

Článek

Po požáru našli hasiči a policisté v domě ohořelé tělo. Zřejmě se jedná o majitele. Ten podle místních s lidmi moc nemluvil, obklopil se psy a žil na samotě.

„Několik psů z místa uteklo a jejich odchyt bude řešen starostou obce. Totožnost zemřelé osoby i přesnou příčinu smrti potvrdí nařízená soudní pitva,“ uvedla po požáru mluvčí jindřichohradecké policie Věra Mžiková.

Starosta obce Jan Zimmel konstatoval, že dva psi byli převezeni do útulku v Českých Velenicích a dále poputují do záchranné stanice v Třeboni. „Jednoho psa musel veterinář kvůli mnohočetným zraněním utratit. Další jsou stále někde v okolí, ale nevíme ani jejich přesný počet,“ podotkl ve středu dopoledne Zimmel.

Rotvajler překousl ženě zápěstí. Jeho majitelka dostala podmínku a má zaplatit milion odškodné

Krimi

I když podle prvotní zprávy hasičů mělo být na místě 15 psů, podle místostarosty obce Martina Dobeše měli být ve středu dopoledne na útěku už pouze dva. „Chystáme se je odchytávat a obyvatele jsme i v rozhlase před psy varovali. Už máme domluvené volné kapacity v útulku,“ konstatoval Dobeš.

Foto: Obec Stříbřec, Mníšek, Libořezy / Facebook

Varování před pobíhajícími psy

Podle místních se asi sedmdesátiletý muž, který žil v domě u lesa sám, v posledních letech stranil lidí. „Na asi dvouhektarovém pozemku měl psy. Co vím, tak s lidmi nepromluvil asi posledních deset let,“ vyprávěl jeden z místních.

Dříve se prý stávalo, že některý ze psů utekl do okolí. „V poslední době však už tolik ne. Měl pozemek obehnaný elektrickým ohradníkem,“ podotkl muž, který si nepřál uveřejnit své jméno.

Požár zaplaveného domu likvidovalo v úterý od sedmé hodiny večer několik hasičských jednotek. Kvůli psům byla na místo povolána i policejní zásahová jednotka. Po požáru bylo v domě nalezeno mrtvé tělo muže. Na domě shořela celá střecha, škoda se odhaduje asi na milion a půl.

Zaplavený dům na Jindřichohradecku hořel. Uvnitř byl mrtvý člověk a kolem 15 rotvajlerů

Krimi
Foto: HZS JK

Požár domu v obci Stříbřec na Jindřichohradecku

Související témata:

Výběr článků

Načítám