Hlavní obsah

Bývalou partnerku praštil do čela paličkou na maso a pak ji bodl nožem. Dostal 18 let

Brno

Na bývalou družku si loni v polovině srpna počíhal u jejího bytu v Břeclavi Vítězslav Štefka. Po krátkém sporu ji přímo v bytě napadl paličkou na maso, když se ženě podařilo vyběhnout před dům, ještě ji vylomil zubní protézu a bodnul nožem do tváře a krku. Brněnský krajský soud jej ve středu za pokus vraždy potrestal 18 lety vězení.

Podle obžaloby Vítězslav Štefka praštil svou expřítelkyni paličkou na maso do čela. Video: Petr Kozelka, Novinky

Článek

Jak popsal státní zástupce Petr Bejšovec, muž ženu v jejím bytě napadl poté, co se vrátila z práce. „Udeřil ji do čela paličkou na maso, až napadená spadla na zem. Když se jí po dalším napadání podařilo utéct před dům, kde volala o pomoc, doběhl ji, povalil na zem a bodl nožem,“ řekl Bejšovec.

Sama napadená soudu popsala útok paličkou a pak i útěk před dům. „Tam mě chytil za čelist tak silně, až mi zlomil zubní protézu. Viděla jsem, jak z kapsy vytáhl nůž a bodl mě do tváře a pak do krku. Nakonec řekl, ať mu dám platební kartu, nebo mě zabije,“ vzpomínala při svém výslechu napadená.

Uklouzli jsme na víně, chtěl jsem ji ošetřit

Muž před senátem v čele s Jaroslavou Bartošovou rezolutně obžalobu odmítl. „Takhle se to nestalo. Přišel jsem za ní a chtěl jsem si jen v klidu promluvit, protože ona dělala mně a mé manželce problémy. Pustila mě dovnitř, jenže pak začala urážet mou ženu. Žduchl jsem do ní a ona upadla a rozbila si čelo,“ nabídl svou verzi Štefka.

Žena pak na něj prý zaútočila s nožem v ruce a při potyčce oba upadli na víně, které se rozlilo z rozbité lahve. Ven za ženou pak vyběhl prý proto, aby ji ošetřil. „Kdybych jí chtěl ublížit, zabít, tak by byla mrtvá,“ zakončil svou promluvu Štefka.

Senát soudkyně Bartošové ale verzi o uklouznutí na víně neuvěřil a muže za pokus vraždy potrestal 18 lety vězení. Štefkovi přitom hrozilo až doživotí.

Vnuk se přiznal k pokusu o vraždu babičky pro peníze. Dostal 14 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám