Hlavní obsah

Bulteriér pobíhal v Budějovicích mezi auty a pak vběhl do dveří cizího domu. Na strážníky cenil zuby

Pozdvižení způsobil v pátek v Českých Budějovicích zatoulaný stafordšírský bulteriér. Pes pobíhal několik minut na rušné křižovatce u výstaviště, kde se zrovna konala výstava Země živitelka, a pak se vydal na Vltavské nábřeží, kde zaběhl do obytného domu. Zvíře uteklo dírou v plotě muži, který ho měl hlídat majiteli. Informovali o tom budějovičtí strížníci.

Pes na útěkuVideo: Městská policie České Budějovice

Článek

„Strážníci přijali oznámení o psovi pobíhajícím mezi projíždějícími vozidly na křižovatce ulice Na Dlouhé louce a Husovy třídy v pátek ráno. Operační důstojník bulteriéra sledoval na kamerách a na místo vyslal hlídku, včetně specialistů na odchyt zvířat. Než ale strážníci dorazili na místo, pes se vydal na Vltavské nábřeží, kde zaběhl do otevřených dveří obytného domu,“ popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci okamžitě vyrazili za ním. „Pes se proti nim postavil s vyceněnými zuby a zuřivým štěkotem. Odchytáři s ním měli hodně práce, než se jim agresivní zvíře podařilo chytit pomocí odchytové tyče,“ dodala Školková.

Mezitím se na linku 156 ozval muž, který měl zvíře hlídat. Řekl, že se pes jmenuje Áres a že utekl dírou v plotě. Psa si převzal majitel, kterého čeká několikatisícová pokuta za nezajištění zvířete.

Muže v Budějovicích vyděsil oranžový had. Nad ránem se mu plazil po pokoji

Krimi

Výběr článků

Načítám