Hlavní obsah

Bil mě, píchal mi drogy a prodával mě na sex. I tak jsem ho milovala, vypověděla školačka

Bylo jí čtrnáct, když se s Markem F. seznámila přes Facebook. Krátce na to za 32letým narkomanem utekla z domova a následující dva roky s ním zažívala doslova peklo. Muž podle obžaloby dívku surově bil, píchal jí drogy a prodával ji na sex. Přesto s ním celou dobu zůstala.

Obžalovaný Marek F. u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„Milovala jsem ho, i když mi ubližoval. Mlátil mě třeba celou noc, a když viděl, že jsem opravdu hodně zbitá, tak přestal a začal se mi omlouvat. Říkal, že mě miluje, a já na to vždycky skočila a zůstala s ním,“ tvrdila dívka, jejíž výpověď v pondělí zazněla prostřednictvím videonahrávky u Krajského soudu v Plzni. Osobní výslech během hlavního líčení znalci nedoporučili.

Muž je obviněný ze zločinu obchodování s lidmi, pohlavního zneužití, nedovoleného nakládaní s omamnými látkami, omezování osobní svobody a ublížení na zdraví

„Obžalovaný poté, co za ním nezletilá v prosinci 2021 utekla od rodiny, umisťoval její nahé fotky na webové stránky s pornografickým obsahem a domlouval setkání s klienty, se kterými musela vykonat pohlavní styk,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Školačku v Ostravě několik let brutálně týrala matčina družka

Krimi

Podle ní tímto způsobem dojednal Marek F. sexuální služby s nejméně 40 muži. Za ně měla poškozená dostat přes 100 tisíc korun, které obžalovanému odevzdala.

„Vytvořil mi dva profily s tím, že mi je 19 let. Klienti za mnou přijížděli tak jednou za tři dny. Marek domlouval cenu, kde a kdy se potkáme. Někdy to byli i tři muži najednou,“ vypovídala dále dívka.

Byla to její vůle, řekl obžalovaný

Podle svých slov vydělávala hlavně na drogy. „Společně jsme potom fetovali. Nejdříve jsem pervitin inhalovala a pak mi ho Marek píchal do žil. Začalo to jít se mnou z kopce,“ pokračovala poškozená.

Zmínila i to, jak ji partner ponižoval. „Křičel na mě, že jsem tlustá svině, že mě nikdo nechce, že jsem nic. Plival mi do obličeje nebo zamykal v koupelně. Obvinil mě i za to, že si sex s klienty užívám a za to mě i několikrát ztloukl,“ dodal dívka.

Nejhůře dopadla, když jí zákazníci zaplatili jen část domluvené taxy. „Úplně zuřil. Chytil mě za vlasy a vytřel se mnou podlahu. Řval, že jsem dala peníze nějakému feťákovi a že to na něj hraju. Škrtil mě po krkem do doby, než jsem začala bouchat rukama, jakože nemohu dýchat. Tak mě nechal jednou nadechnout a pak mě začal znovu škrtit,“ popisovala dívka.

Marek F. před soudem řekl, že to byla volba poškozené. „Náš vztah byl založený na společném fetování. Prodávala se dobrovolně. Za peníze jsem nakupoval drogy. Byla to její vůle. Já ji do toho nenutil. Naopak mně to vadilo, že šlape. Proto ty hádky a rvačky. Ona měla sex ráda, po mně to chtěla i čtyřikrát denně,“ vypovídal obžalovaný.

Tvrdil, že dívku miloval. „Ona si se mnou hrála. Byla vypočítavá, prostě mě ovládala. Nechápu, že může říkat, že jsem se k ní špatně choval,“ uvedl.

Psychiatrička: Prožívala fyzickou i psychickou bolest

Podle znalců je intelekt poškozené na hranici lehké mentální retardace a rozumová vyspělost na úrovni desetiletého dítěte. „Byla do něj zamilovaná, brala ho jako partnera. Vzbuzoval u ní pocit, že se o ni postará. Dokázala se mu bránit jen částečně, protože na něm byla závislá. Prožívala fyzickou i psychickou bolest. Cítila se ponížená, měla strach o život,“ uvedla psychiatrička Hana Ortmannová.

Upozornila na to, že dívka nemá sklony k fantazii ani konfabulaci. „Nezjistila jsem žádnou zištnou motivaci ani nenávistný motiv vůči obžalovanému. To, že proti němu vypovídala, cítila jako úlevu, že se toho zbavuje,“ konstatovala Ortmannová.

Jak dodala, dívka je přitahována rizikovým životním stylem. „Zneužívá psychotropní látky a provozuje prostituci. V oblasti sexu je plně informovaná, není nic, co by o něm nevěděla. Její vývoj je značně narušený, návrat k běžnému způsobu života jejích vrstevníků je nepravděpodobný. Nemá reálné plány, jak se životem naložit,“ uzavřela psycholožka.

Otec zavíral děti do hladomorny, dostal sedm let

Krimi

Výběr článků

Načítám