Hlavní obsah

Bezdomovec dupl stařence v trolejbusu do obličeje. Pohrdala mnou, hájil se. Dostal pět let

Plzeň

Za brutální útok na důchodkyni (76) poslal v pondělí plzeňský okresní soud Ondřeje Koláře z Blatné na pět let do vězení. Dvaačtyřicetiletý bezdomovec napadl stařenku letos v lednu v trolejbusu v Plzni. Hájil se tím, že jím pohrdala.

Ondřej Kolář u plzeňského souduVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„Poškozenou, která stála v uličce , nejprve srazil rukama k zemi a pak jí dupl do obličeje,“ popsal útok státní zástupce Robert Merkun. Zraněná žena skončila s otřesem mozku a krvavým zraněním v nemocnici.

„Obžalovaný si s ohledem na brutalitu útoku musel být vědom, že může poškozené způsobit vážné zranění, anebo dokonce i smrt,“ uvedl Merkun, který Koláře viní z pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví.

Přišel prý o práci

Obžalovaný muž před soudem vinu přiznal. Tvrdil, že byl špatně rozpoložený z toho, že přišel o práci a ocitl se bez peněz a bez jídla. „Měl jsem dojem, že paní mnou pohrdá. Jsem blbec. Omluvil jsem se jí,“ soukal ze sebe recidivista, který byl v minulosti už za násilnosti souzen.

Podle svých slov si neuvědomil, že mohl poškozené způsobit vážné zranění.

Podle předsedkyně senátu Lenky Prýcové šlo o nepochopitelný a  velmi brutální útok na staršího člověka. „Jiný než nepodmíněný trest nepřipadal v úvahu,“ dodala soudkyně.

Za brutální usmrcení mačetou potvrdil soud bezdomovci patnáctiletý trest

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám