Hlavní obsah

Autobus na Plzeňsku zbořil stodolu

Všechny složky záchranného systému zasahovaly v sobotu odpoledne u vážné dopravní nehody ve Vodokrtech na jižním Plzeňsku. Přímo v obci tam autobus narazil do stodoly u silnice, která se následně zbortila. Šoféra a jedinou cestující odvezla záchranka do nemocnice.

Záchranáři na místě nehodyVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

K nehodě došlo před 14. hodinou. „Ozvala se hrozná rána, tak jsem vyběhla z baráku ven. Část silnice byla zasypaná sutí ze sousední stodoly a mezi cihlami stál nabouraný autobus. Uvnitř byl řidič a jedna žena,“ popisovala Novinkám žena ze sousedního domu.

„Chlapi, co tam přiběhli jako první, rozbili boční okno a paní vytáhli ven. Byla potlučená a v šoku. Šofér byl zaklíněný ale při vědomí. Tomu pomohli až hasiči,“ dodala svědkyně.

Na místo přijela i majitelka stodoly, která jen nevěřícně kroutila hlavou. „Stavěl ji můj dědeček. Měla jsem tam uskladněné dřevo a nějaké nářadí a byli tam slepice,“ řekla Novinkám asi 50letá žena.

Alkohol u řidiče vyloučila zkouška

Mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek uvedl, že na místě zasahovaly tři výjezdové skupiny. „Do péče jsme převzali dvaasedmdesátiletého muže a o rok mladší ženu. Oba jsme převezli do nemocnice ve stavu, který je neohrožoval na životě,“ upřesnil Uherek.

Podle policie došlo k částečnému poškození ještě jednoho objektu a také zaparkovaného automobilu. „Okolnostmi nehody a její příčinou se zabývají kolegové z dopravního služby. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou,“ sdělil mluvčí policie Michal Schön.

Autobus na D8 narazil do kamionu. Devět zraněných

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám