Hlavní obsah

Auto před přechodem ve Zlíně narazilo do vozu před sebou a odhodilo jej na chodkyni

Zlín

V nemocnici skončila ve středu odpoledne třiaosmdesátiletá žena poté, co ji na přechodu pro chodce ve zlínské místní části Štípa srazilo auto. Jeho osmnáctiletý řidič před přechodem zastavil, aby chodkyně mohla přejít. Zezadu však do jeho vozidla narazilo jiné auto a odhodilo jej na přechod, který žena právě přecházela.

Foto: Policie ČR

Místo dopravní nehody

Článek

Nehoda se stala krátce před patnáctou hodinou. „Teprve osmnáctiletý řidič vozidla Suzuki zastavil před přechodem pro chodce, aby dal přednost chodkyni, jež hodlala přecházet vozovku,“ sdělila Novinkám ve čtvrtek policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Třiatřicetiletý řidič peugeotu jedoucího za ním zjevně situaci na silnici nesledoval, protože na zastavení nezareagoval a do stojícího vozidla zezadu narazil. „Přitom bohužel stojící vozidlo narazilo do přecházející seniorky, která po nárazu spadla na vozovku,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Seniorku na přechodu srazilo vozidlo, do kterého zezadu narazilo jiné auto.

Záchranáři seniorku na místě ošetřili a převezli do nemocnice. „Závažnost jejího zranění bude jasná až v následujících dnech,“ uvedla Kozumplíková.

Dechové zkoušky byly u všech účastníků dopravní nehody negativní. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. „Veškeré okolnosti této dopravní nehody prověřují zlínští dopravní policisté,“ doplnila policejní mluvčí.

Motorkář smetl muže na přechodu v Olomouci

Krimi

Výběr článků

Načítám