Hlavní obsah

Auto narazilo na dálnici na Novojičínsku do svodidel. Řidiče z něj museli vyprostit hasiči

Libhošť

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v sobotu brzy ráno u dopravní nehody na dálnici D48 v Libhošti na Novojičínsku. Řidič osobního automobilu narazil do svodidel. Doprava byla svedena do jednoho pruhu.

Foto: HZS MSK

Nehoda na dálnici D48 u Libhoště.

Článek

„Událost byla na tísňovou linku ohlášena deset minut před pátou hodinou ranní. Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze stanic v Kopřivnici a Novém Jičíně,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Hasiči po příjezdu k dopravní nehodě zjistili, že ve vozidle, které narazilo do svodidel, zůstal řidič a nemohl ven. „Pro jeho vyproštění proto násilně otevřeli páté dveře, sklopili sedadla a muže opatrně vytáhli ven z vozu na páteřové desce,“ popisoval Kozák.

O vytaženého řidiče se postarali přivolaní zdravotníci. „Velitel zásahu si na místo události vyžádal vyprošťovací automobil, který havarovaný vůz přemístil na vozovku, odkud ho už bylo možné naložit na odtah,“ shrnul mluvčí hasičů.

Foto: HZS MSK

Řidič narazil do dopravního značení a svodidel.

Foto: HZS MSK

Řidiče z auta vytáhli hasiči na páteřové desce přes páté dveře.

Nehodu šetří policie

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková dodala, že osobní auto Kia řídil 44letý muž. „Z dosud nezjištěných příčin vyjel s autem vpravo mimo komunikaci na travnatou plochu, kde narazil do dopravního značení a svodidel,“ upřesnila Jiroušková s tím, že zdravotníci řidiče převezli do nemocnice. Dechová zkouška i test na návykové látky u něj byly negativní. Všechny okolnosti havárie šetří novojičínští dopravní policisté.

V Uherském Brodě se zřítilo auto z mostu na lávku pro pěší

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám