Hlavní obsah

Auto bývalého šéfa polil slivovicí a zapálil. Prý se špatně choval k zaměstnancům

Ostrava

Policii se podařilo vypátrat žháře, který na začátku července podpálil zaparkovanou škodovku v Ostravě-Michálkovicích. Plameny zasáhly i vedle stojící BMW. Kriminalisté zjistili, že za žhářským útokem je pomsta bývalému šéfovi ze strany jednoho ze zaměstnanců. Muž se ke svému jednání přiznal.

Policie dopadla žháře, který podpálil auto bývalému šéfoviVideo: Policie ČR

Článek

Vše se odehrálo v nočních hodinách, kdy muže probudil zápach kouře. „Jakmile se podíval z okna, viděl v plamenech hořet své auto. Vedle toho stálo také zaparkované vozidlo jeho přítelkyně, proto okamžitě vzal klíče a rychle ho běžel přeparkovat,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková. Přestože muž reagoval okamžitě, vozidlo značky BMW bylo také plameny poškozeno.

„Následně vzal hasicí přístroj a snažil se plameny uhasit, což se mu nedařilo. Oheň se rozšířil takovou rychlostí, že nakonec hašení vzdal, šel se schovat za roh baráku a čekal na příjezd hasičů,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté se během několika týdnů prověřování různých vyšetřovacích verzí dostali na stopu bývalého kolegy poškozeného. „Ukázalo se, že motivem obviněného měla být msta vůči svému nadřízenému z důvodu údajného špatného chování k zaměstnancům,“ sdělila Michalíková.

Obviněný muž se přiznal, že se nejdříve posilnil alkoholem a potom nedopitou slivovicí polil čelní okno vozidla, které zapalovačem podpálil. „Během okamžiku auto vzplálo a obviněný z místa odešel. Jak sám uvedl, za vším měla stát osobní msta. Svůj výslech ukončil slovy, že už by to dnes neudělal a že svého jednání lituje,“ dodala mluvčí.

Pětadvacetiletému muži hrozí za poškození cizí věci a za výtržnictví až dva roky vězení. Škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun.

Muž zapálil dům úřednici OSPOD. Zřejmě se mstil za odebrání dětí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám