Hlavní obsah

Audi prchající před policisty ohrozilo na Liberecku sanitku i motorkáře

Dramatickou policejní honičku zažilo minulý týden Liberecko. Od Bílého Kostela přes Chrastavu, Novou Ves a Mníšek u Liberce policisté stíhali vozidlo Audi A3, jehož řidič ignoroval výzvy k zastavení. Pronásledování skončilo až před Frýdlantem, řidič měl pozitivní test na drogy.

Pronásledovaný řidič audi ohrozil sanitkuVideo: Policie ČR

Článek

Měla to být rutinní silniční kontrola. Na přehledném úseku u Bílého Kostela nad Nisou se policisté ve středu 18. září rozhodli zastavit projíždějící auto Audi A3, mířící směrem na Liberec.

Rozjeli se za ním a ještě než spustili maják s výzvou k zastavení, řidič odbočil k čerpací stanici u bývalých lázní v Chrastavě. Areál čerpací stanice ale pouze projel, zrychlil a znovu se vrátil na silnici I/13 a pokračoval v cestě na Liberec.

Zběsilá honička na Jablonecku. Recidivista málem srazil policistu

Krimi

„Policisté tak řidiči dali výzvu k zastavení vozidla rozsvícením červeno-modré barvy s nápisem STOP za doprovodu akustického signálu. Řidič nijak nereagoval a naopak zvýšil rychlost své jízdy,“ popsala mluvčí policie Klára Jeníčková.

Hlídka podle ní okamžitě informovala operační středisko a to začalo koordinovat zapojení dalších policejních hlídek. Jedné z nich se bleskurychle podařilo u sjezdu na Chrastavu vytvořit zátaras tak, že řidič nemohl pokračovat na Liberec a musel prudce odbočit do Chrastavy.

Řidič riskoval

Video z pronásledování, které zveřejnili policisté, ukazuje, jak prchající řidič riskoval. Kruhový objezd v Chrastavě projel v protisměru, na výjezdu z Chrastavy na Novou Ves předjížděl jiný automobil přes plnou čáru v zatáčce a o kus dál vjížděl do zatáčky tak, že málem ohrozil skupinu motorkářů v protisměru.

Ačkoliv původně mířil na Liberec, v Mníšku strhl řízení na Frýdlant. S dáváním přednosti při vjezdu na hlavní silnici se přitom vůbec nezdržoval. Krátce nato míjel sanitu a lékařský vůz se zapnutými majáky. Z policejního videa je zřejmé, že sanita projela s koly na krajnici, aby ji pronásledování neohrozilo.

Zběsilá jízda skončila až při sjezdu z Albrechtického kopce. „Policisté z Frýdlantu tam už měli připravený zátaras služebním autem a zastavovacím pásem. Před ním řidič svou zběsilou jízdu ukončil a vozidlo zastavil,“ upřesnila Klára Jeníčková. „Následně provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek u pětačtyřicetiletého řidiče pozitivně reagoval na amfetamin/metamfetamin,“ dodala. Případ si podle ní převzali liberečtí kriminalisté.

Prchající motorkář předvedl v Lounech skluz jako fotbalista

Krimi

Výběr článků

Načítám