Hlavní obsah

A je to. Video ukazuje, jak se z rekonstrukce sokolovny stala demolice

Vyškov

Pondělním zřícením části sokolovny v obci Lovčičky na Vyškovsku už se zabývají policisté. Zjišťují, zda se při rekonstrukci někdo nedopustil chyby. Velká část štítové zdi se zřítila v pondělí okolo druhé hodiny odpolední. Destrukci zachytilo video, které nyní koluje na sociálních sítích, další část stavby se pak zřítila přímo před očima hasičů.

Zásah hasičů v Lovčičkách na VyškovskuVideo: HZS Jihomoravského kraje

Článek

„Myslíš, že to spadne všecko? Já jsem z toho úplně hotová,“ zní ženský hlas na videu zveřejněném na sociální síti X ve chvíli, kdy se na objektu objeví velké trhliny ve zdivu.

„A už to de,“ reaguje po chvíli muž, když se k zemi začne sesouvat zeď. „Strop v prdeli,“ oznamuje pak muž nevzrušeným hlasem další destrukci. „A je to,“ stvrdil muž dílo zkázy a bezděčně při tom použil název známého animovaného seriálu o dvou nešikovných kutilech.

„Dál to padat nebude,“ oznámí nakonec zkušeně poté, co se zřítí velká část štítové zdi.

„Po příjezdu hasiči zjistili, že zřejmě vlivem stavebních prací vedle objektu sokolovny došlo k destrukci velké části štítové zdi. Další pád zdi nastal v době zásahu hasičů. Událost se obešla bez zranění,“ popsal situaci pohledem hasičů jejich mluvčí Jaroslav Mikoška. Třicítka hasičů pak na stabilizaci stavby pracovala až do večera.

Vedle hasičů pracovali na místě i policisté. „Místo jsme ohledali, pořídili jsme fotodokumentaci. Kolegové věc zaevidovali a zjišťujeme, zda nedošlo k nějakému pochybení. Na místě mělo docházet ke stavebním úpravám za dohledu technického dozoru,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté současně s tím požádali veřejnost o spolupráci s tím, že pokud má někdo záběry hroutící se stavby nebo dění okolo ní těsně před zřícením, ať kontaktuje policisty ze Slavkova u Brna.

Sokolovna stojí v centrální části obce hned vedle hasičské zbrojnice a poblíž autobusové zastávky. Novinky hned po události kontaktovaly se žádostí o vyjádření vedení obce, to ale nechtělo situaci nijak komentovat.

Na Vyškovsku se zřítila část sokolovny

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám