Hlavní obsah

Jedenáct zraněných po havárii minibusu vězeňské služby na Lounsku. Vezl odsouzené ženy

Aktualizováno

Dvanáct lidí v pátek utrpělo zranění při srážce minibusu a osobního auta na Lounsku. Záchranáři měli u čtyř z nich podezření na vážnější zranění. Minibus patří vězeňské službě a vezl šestnáct žen odsouzených za lehčí trestnou činnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v zatáčce mezi obcemi Lubenec a Drahonice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, hasiči navíc z více krajů.

Prvotní informace o více zraněných postupně záchranná služba upřesnila na dvanáct lidí, z nichž šest přepravili zdravotníci do nemocnice s podezřením na středně vážná až vážná zranění, u zbylých se jednalo převážně o lehčí poranění.

K nehodě vzlétl podle mluvčího záchranné služby Prokopa Voleníka rovněž vrtulník, který se ale mohl vrátit na základnu prázdný, protože u žádného ze zraněných nakonec nebyl letecký transport nutný.

Pět lidí se zranilo při srážce aut u Třeboně

Krimi

Ve vězeňském minibusu cestovalo 16 žen odsouzených za lehčí trestnou činnosti. „K nehodě došlo při převozu odsouzených žen na pracoviště z věznice v Drahonicích,“ potvrdila Novinkám mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Silnici v místě nehody policie uzavřela a dopravu odklonila z Lubence na Libyně a dále na Drahonice. Dopravní omezení podle předběžných odhadů trvala do pozdního odpoledne.

Příčinu a okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Řidič se v octavii proháněl po dálnici D1 v protisměru, pátrá po něm policie

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám