Článek
Restaurace se pyšní třemi michelinskými hvězdičkami a patří k nejluxusnějším podnikům na světě. Šéfkuchař a majitel v jedné osobě Daniel Humm ve středu prostřednictvím Instagramu uvedl, že kuchyně se ve čtvrtek znovu rozjede a jeho tým pomůže New Yorku ustát neklidné období. „Od chvíle, co jsme zavřeli, jsem řešil, co budeme dělat dál. Svět nás všech se obrátil vzhůru nohama. Musíme zůstat v bezpečí, chránit se navzájem a zejména ty zranitelné,“ napsal v příspěvku Humm.
Zobrazit příspěvek na InstagramuPříspěvek sdílený Daniel Humm (@danielhumm), Dub 1, 2020 v 11:17 PDT
Dále uvedl, že má silnou potřebu městu pomoci, i kdyby to mělo být jen skutečně malým dílem. Restaurace se proto spojila s neziskovou organizací Rethink Food, která upozorňuje na problematiku plýtvání jídlem. Humm svou restauraci proměnil v jakousi sdílenou kuchyni, kde se od čtvrtka vaří jídlo pro lidi, kteří bojují s koronavirem v první linii. „Máme krásnou a prostornou restauraci a tým, který je připraven pracovat a vařit,“ vysvětlil šéfkuchař.
Jídlo ve tvaru koronaviru? Restaurace chtějí v době pandemie rozesmát zákazníky
Denně by v restauraci chtěli připravit zhruba tisíc pokrmů. „Věřím, že to nejhorší nás stále čeká, ale pokud můžeme alespoň něčím přispět, pomůžeme tyto temné dny trochu rozzářit,“ doplnil šéfkuchař.
Luxusní restaurace čekají velké ztráty
Server CNN píše, že pandemie koronaviru je obzvláště temným obdobím pro fine diningové restaurace. Mnoho podniků se ale ihned situaci přizpůsobilo a začalo jídlo rozvážet. Ekonomické důsledky budou přesto pro množství z nich katastrofální. Podle redaktorky z portálu Eater Hillary Dixler Canavanové luxusní podniky nyní doslova krvácejí, protože zatím nemohou spoléhat na žádnou finanční podporu od americké vlády.
I proto je v těchto dobách chvályhodné, k čemu se odhodlala tak luxusní restaurace jako Eleven Madison Park. Jídla, která se v tamní kuchyni uvaří, pak organizace Rethink Food rozveze nejen do nemocnic, ale i mnoha Newyorčanům v nouzi.