Hlavní obsah

Výhodné dotace na fotovoltaiku pro firmy do 50 kWp

Komerční článek

Podnikatelé mohou nově získat bezúročný úvěr na pořízení fotovoltaické elektrárny. Navíc, za splnění určitých podmínek, jim může být odpuštěna významná část splátek. Jaké jsou podmínky, jaké výhody úvěr nabízí a kdo na něj dosáhne? Zjistěte vše potřebné pro vaši firmu.

Foto: SEFY

Ukázka realizace fotovoltaiky na klíč pro firmy od SEFY

Článek

Podnikatelé mohou nově čerpat bezúročný úvěr na financování fotovoltaických systémů. Stát připravil výhodné financování prostřednictvím nástroje Fotovoltaické systémy s/bez akumulace (FVE) Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost 2021-2027 (OP TAK). Tento program přináší velmi výhodné podmínky pro firmy, které chtějí snížit své energetické náklady a investovat do udržitelné energie. Úvěr nabízí nízké riziko, jelikož jeho splátky neobsahují úroky, a část dluhu bude odpuštěna jako dotace.

Kdo má nárok na úvěr?

Úvěr je dostupný pro malé a střední podniky, které se rozhodnou pro instalaci fotovoltaické elektrárny. Je důležité, aby projekt splňoval určité technické parametry. Společnost SEFY Czech Republic s.r.o., která v minulosti realizovala rozsáhlý projekt instalace fotovoltaiky pro stavební firmu Metrostav, má dlouholeté zkušenosti jak s návrhem a instalací fotovoltaiky, tak s administrativní podporou pro získání veškerých oprávnění i dotací a dalších finančních podpor.

Foto: SEFY

Ukázka realizace fotovoltaiky na klíč pro firmy od SEFY

Výše úvěru a splácení

Podniky mohou získat úvěr od 500 tisíc až do 3 milionů korun. Délka splácení závisí na velikosti úvěru, maximum je však 15 let. Klíčovou výhodou je, že část splátek může být odpuštěna jako dotace, pokud podnik splní dotační podmínky, jako je revizní zpráva k nově instalovaným zařízením nebo prokázání, že instalovaná technologie odpovídá parametrům stanoveným ve Výzvě k programu.

Podpora je poskytována ve formě bezúročné půjčky a vztahuje se na instalaci fotovoltaických elektráren do 50 kWp včetně akumulačních úložišť do 100 kWh. Část úvěru je žadatelům odpuštěna a to v takové výši, aby pokryla 30 % způsobilých výdajů na fotovoltaické elektrárny a 50 % způsobilých výdajů na akumulaci energie.

Další výhody

Program podporuje nejen snižování energetických nákladů, ale také přispívá k ochraně životního prostředí. Pro podnikatele to znamená zlepšení ESG ratingu a reputace firmy jako odpovědného hráče na trhu, který přispívá k udržitelnosti.

Závěr

Bezúročný úvěr na fotovoltaiku představuje skvělou příležitost pro podnikatele, kteří chtějí investovat do budoucnosti svého podnikání, zvýšit nezávislost na výkyvech cen elektřiny a snížit provozní náklady firmy. Společnost SEFY Czech Republic s.r.o. je připravena poskytnout firmám kvalitní přípravu projektu, realizaci a veškerý administrativní servis spojený s žádostí o dotaci a s provozováním fotovoltaické elektrárny. Díky letitým zkušenostem z tohoto oboru je SEFY tím pravým partnerem pro instalaci firemní fotovoltaické elektrárny.

Výběr článků

Načítám