Hlavní obsah

Podnikání v ČR, kterého se krize nedotkne: drogistické franšízy se bleskově rodí po celé zemi

Komerční článek

I v dnešní nejisté době Češi sní o výdělečném podnikání. Existuje odvětví, kde se dá navzdory krizi vydělat, a to pomocí franšíz. Obzvlášť nový franšízový model obchodů s drogistickým zbožím od společnosti Drogeo se ukazuje jako zisková možnost nejen pro začínající podnikatele. Pro takový model se rozhodl třeba zkušený podnikatel David Středa.

Foto: E-AGEO.cz s.r.o.

Podnikání v ČR, kterého se krize nedotkne: drogistické franšízy se bleskově rodí po celé zemi.

Článek

„S manželkou podnikáme v gastronomii. Čas pandemie koronaviru jsme s vypětím sil přečkali, ale vysoká inflace, energetická krize a další nás donutily nespoléhat na jeden obor,“ popisuje, proč se obrátil na Drogeo, které buduje síť značkových prodejen drogerie a zavádí franšízing bez vstupních poplatků. „Dnes otevíráme prodejnu ve Dvoře Králové,“ říká David stojící před obchodem v Riegerově 337, kam Drogeo právě zaváží zboží a pomáhá s instalací pokladen. „Nemusíme začínat úplně od nuly, Drogeo nám dá potřebné know-how, reklamu i zboží a poradí, když potřebujeme,“ dodává.

Foto: E-AGEO.cz s.r.o.

Podnikání v ČR, kterého se krize nedotkne: drogistické franšízy se bleskově rodí po celé zemi!

Podobně smýšlí i Václav Svoboda, který bude mít značkovou prodejnu v ulici Havlíčkova 4135 v Havlíčkově Brodě. „Momentálně pracuji v zahraničí v gastronomii, ale chtěl jsem mít něco doma. Zkušenosti mě táhly k otevření bistra. Jenže vím, jak je to náročné a drahé,“ popisuje, proč zareagoval na nabídku Drogeo.

„Už jsem měl vyhlédnutý prostor, vybavení není finančně náročné a o rozjezd se Drogeo postará formou startovacího balíčku,“ oceňuje, že franšízový model nevyžaduje předchozí zkušenosti ani ohromné vstupní poplatky.

Foto: E-AGEO.cz s.r.o.

Podnikání v ČR, kterého se krize nedotkne: drogistické franšízy se bleskově rodí po celé zemi!

„Dlouhých 24 let jsem podnikal v čalounictví. Ale náročná práce za málo peněz už mě nebavila,“ uvádí Jaroslav Prošek, který s pomocí Drogeo otvírá prodejnu na adrese Vysoká 84 v Rakovníku. „Odvahu otevřít si prodejnu bez podpory silného partnera bych obzvlášť v dnešní době nesebral. Nabídka vlastní prodejny s drogerií pod zavedenou značkou, navíc s bezkonkurenčními vstupními náklady a s poskytnutím veškerého know-how, přišla právě včas. Po krátkém váhání jsem se rozhodl, že díky dobrým podmínkám do toho půjdu.“

Foto: E-AGEO.cz s.r.o.

Podnikání v ČR, kterého se krize nedotkne: drogistické franšízy se bleskově rodí po celé zemi!

„Otevřít si Drogeo obchod je ideální podnikatelskou příležitostí v malých městech a obcích, kde místo pro každodenní nákup drogerie chybí. Tento sortiment je navíc naprosto nezbytný v jakékoliv době – i při covidu byly drogerie otevřené. Pro jednotlivce je však téměř nemožné do tohoto odvětví vstoupit. My tuto bariéru odstranili a nabízíme lidem příležitost podnikat pod naší hlavičkou, aniž by do rozjezdu investovali vysoké částky. Pokud tedy zájemci v tomto lukrativním odvětví chtějí podnikat, ať se na nás obrátí,“ uvádí Marc Westermann, zakladatel Drogeo.

Výběr článků

Načítám