Hlavní obsah

Patří dřevo stále mezi nejlevnější palivo?

Komerční článek

Přestože DPH na palivové dřevo vzrostla, cena tohoto ekologického a obnovitelného zdroje energie stále klesá. To je pro domácnosti, které se rozhodly pro vytápění dřevem, dobrá zpráva. Mohou totiž i nadále těžit z nízkých provozních nákladů a ekologických přínosů tohoto tradičního paliva.

Foto: Canva.com

Vytápění dřevem patří mezi úsporné a efektivní řešení.

Článek

Navzdory vyššímu DPH se cena dřeva pohybuje na příznivé úrovni, což umožňuje domácnostem udržovat své náklady na vytápění v rozumných mezích. „Cena palivového dřeva je stále jedním z nejlevnějších zdrojů energie, a to i přes změny v daňové zátěži. Pro naše zákazníky, kteří se rozhodli pro vytápění dřevem, to znamená dlouhodobou stabilitu a cenovou výhodu,“ říká Jan Tihelka, marketingový ředitel českého výrobce kotlů a krbových kamen BLAZE HARMONY.

Cena za 1 kWh zůstává na atraktivní úrovni

Jedním z hlavních důvodů, proč zákazníci volí vytápění dřevem, je výhodná cena za kilowatthodinu (množství spotřebované energie, kdy elektrický spotřebič s výkonem jednoho kilowattu pracuje po dobu jedné hodiny). I s vyšší DPH se aktuální cena za 1 kWh dřevěného paliva pohybuje kolem 0,95 Kč, což je výrazně méně než u jiných forem vytápění. „Naši zákazníci nejen šetří na pořizovacích nákladech za dřevo, ale také získávají dlouhodobou cenovou stabilitu. V porovnání s jinými zdroji energie se dřevo stále ukazuje jako jeden z nejdostupnějších zdrojů pro vytápění domácností.“ vysvětluje Jan Tihelka.

  • Zjistěte, kolik stojí vytápění dřevem zde.

Investice do budoucnosti

Kotle BLAZE HARMONY jsou navrženy tak, aby maximálně využívaly výhody dřevěného paliva. Díky moderním a inovativním technologiím nabízí zákazníkům vysokou účinnost spalování, což zajišťuje nižší spotřebu dřeva, a tedy i nižší provozní náklady. „Při investici do našich kotlů jde nejen o okamžité úspory na palivu, ale také o dlouhodobou návratnost investice,“ dodává Tihelka.

Domácnosti, které investují do kotlů BLAZE HARMONY, mohou těžit z nižších účtů za energie i v následujících letech, kdy se očekává růst cen energií. „Dřevo bude vždy spolehlivým a dostupným zdrojem energie. Naši zákazníci vědí, že se mohou spolehnout na stabilitu ceny, což je při plánování rodinného rozpočtu velká výhoda,“ doplňuje marketingový ředitel.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Referenční kotelna s kotlem BLAZE GREEN 26.

Dřevo jako ekologická volba

Dřevo není jen ekonomickou volbou, ale také ekologickým řešením. Jde o obnovitelný zdroj energie, který při správné správě lesů přispívá k udržitelnosti životního prostředí. Kotle BLAZE HARMONY navíc splňují nejpřísnější ekologické normy a regulace pro emise znečišťujících látek. Dokonce maximalizují účinnost spalování, čímž přispívají k ochraně životního prostředí. „Snižujeme emise a zvyšujeme účinnost, což je pro naše zákazníky i pro naši planetu zásadní,“ uzavírá Tihelka.

V BLAZE HARMONY věří, že vytápění dřevem má budoucnost. I přes mírně vyšší DPH se cena dřeva drží na velmi příznivé úrovni a díky moderním kotlům je tento způsob vytápění stále dostupný pro širokou veřejnost.

Výběr článků

Načítám