Hlavní obsah

Krabičky FitKitchen: Chutné a časově úsporné stravování

Komerční článek

Česká společnost FitKitchen roste díky moderním technologiím a poptávce po krabičkových dietách. V roce 2025 plánují expanzi na Slovensko a do konce roku do dalších krajů v České republice. Za jejich úspěchem stojí automatizace a moderní přístup. Krabičky můžete objednat i přes platformy Nesnězeno, a nově i na Woltu.

Foto: FitKitchen

Krabičková strava FitKitchen si zakládá na chuti a vyváženosti svých pokrmů.

Článek

Krabičkové stravování získává na popularitě nejen u lidí, kteří se snaží zhubnout, ale i u těch, kteří chtějí jíst zdravě a ušetřit čas. Jednou z nejvýznamnějších společností na trhu je česká FitKitchen, která vznikla v roce 2017 a od té doby láme rekordy v počtu objednávek. Firmu založili dva přátelé, Yegor a Egor, kteří se rozhodli vsadit na moderní technologie a využití food-techu, tedy propojení inovativních postupů ve výrobě a distribuci jídla přímo k zákazníkovi.

Jedním z klíčových faktorů úspěchu FitKitchen je plná kontrola nad celým procesem – od výroby až po rozvoz jídel. „Využíváme vlastní IT systém, který zajišťuje automatizaci procesů a optimální čerstvost surovin. Naše technologie nám umožňují rychle a ve velkém objemu připravovat jídla, a přitom udržovat maximální kvalitu,“ vysvětluje Yegor Lorenc, COO FitKitchen. Ve FitKitchenu také připravují sezónní jídla a odebírají potraviny od lokálních dodavatelů.

Foto: FitKitchen

Zakladatelé FitKitchen: vlevo Egor Remizov, vpravo Yegor Lorenc

Firma momentálně denně připravuje kolem 5 000 jídel a poptávka po jejich produktech roste o 28 % jen od začátku roku 2024. FitKitchen nyní rozváží v Praze, včetně Prahy-východ i západ, a v Brně. „Ještě letos plánujeme rozšířit naše služby do dalších krajů v České republice a v příštím roce vstoupit na slovenský trh,“ uvádí Egor Remizov, CEO společnosti.

Foto: FitKitchen

K balení krabiček využívají šokové zchlazovače a gastronomické plyny, díky kterým je jídlo zachováno maximálně čerstvé.

Zdravé a plnohodnotné menu pro každý den

Krabičkové stravování představuje praktické řešení pro ty, kteří chtějí šetřit čas, ale zároveň dbát na zdravou a vyváženou stravu. FitKitchen se díky food-tech inovacím stala synonymem pro kvalitní krabičkovou dietu, a to bez kompromisů v chuti nebo čerstvosti. Nabízí také variantu pro vegetariány či flexitariány a po předchozí domluvě zohledňují i nejrůznější alergie.

Foto: FitKitchen

Jídelníček obsahuje pokrmy ze všech světových kuchyní a zároveň vaří i sezonní jídla podle dostupné zeleniny či ovoce.

„Na první pohled se může zdát, že je tento způsob stravování finančně náročnější než tradiční vaření. V praxi je však rozdíl často minimální. Týdenní krabičková dieta začíná na 2 650 korunách, pokud vezmeme v úvahu nákup zdravých a kvalitních surovin pro jednotlivce na celý týden, rozdíl ve výdajích není markantní,“ dodává Václav Kužílek, CMO ve FitKitchen.

Do karet krabičkového byznysu hraje i ekonomická situace a otevřenost Čechů novým způsobům stravování. Lidé stále častěji vyhledávají alternativy a přemýšlí o moderních způsobech stravování. Česká kuchyně má svá specifika – je tučnější a těžká. I z toho důvodu nabízí FitKitchen široké a pestré menu nebo nové možnosti stravování (nyní např. flexitariánství).

Výběr článků

Načítám