Hlavní obsah

Bezlepková dieta. Nutnost, nebo módní trend?

Komerční článek

Asi už jste někdy slyšeli pojem celiakie a s ním související bezlepková dieta. Celiakie je systémové autoimunitní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku, které se může projevit u jakéhokoliv pohlaví a v jakémkoliv věku, a počet jedinců, kterým je diagnostikována tato nemoc, setrvale narůstá. Jak se s celiakií co nejlépe vyrovnat?

Foto: Dr.Schär

Bezlepkové produkty Schär nabízejí kvalitní a chutné alternativy pro lidi s celiakií.

Článek

Odhalit zdravotní problémy, kterými se projevuje přecitlivělost na lepek, je sice komplikované, cesta k uzdravení však bývá spolehlivá. Když vám lékař oznámí, že máte celiakii, jedno je jisté - do konce života budete muset dodržovat bezlepkovou dietu.

„V dnešní době se dá s touto diagnózou plnohodnotně žít. A pokud pacient dodržuje bezlepkovou dietu, jeho zdravotní stav se v podstatě okamžitě po jejím nastavení upraví a nemá žádné obtíže. Je třeba však dodržovat dietu celoživotně. Pacient musí ze svého jídelníčku odstranit vše, co obsahuje lepek,“ říká Jana Malachovská, nutriční specialistka Dr.Schär. Obliba bezlepkových produktů roste, v posledních letech je trendem nejíst pečivo a lepek, i když k tomu nemáte zdravotní důvody. Je to ale správná cesta? „Pro střeva zdravého člověka lepek nepředstavuje žádnou zátěž, je tedy zbytečné ho ze stravy vyřazovat, jedná se o dobře stravitelnou složku potravy. V poslední době se bohužel setkáváme s lepkem i tam, kam přirozeně nepatří, velmi často je součástí průmyslově zpracovaných potravin. Pokud by přece jen někdo chtěl změnit stravovací návyky ve prospěch svého zdraví, spíše než lepek je vhodné vyřadit právě je,“ doporučuje Malachovská.

Foto: Dr.Schär

Dr.Schär již více než sto let vytváří produkty pro plnohodnotný život bez lepku.

Se vzrůstající oblibou bezlepkových výrobků přirozeně roste i jejich nabídka, ve které může být problém se vyznat. Jak vybrat opravdu kvalitní suroviny? Určitě nešlápnete, nebo v tomto případě spíš nesáhnete vedle, pokud do nákupního košíku vložíte suroviny italské značky Schär. Ta se už přes sto let stará o to, aby i celiaci mohli žít plnohodnotný život a jíst chutně a kvalitně. Suroviny procházejí přísnou kontrolou kontrolorů kvality, což zaručuje, že všechny produkty Schär jsou bez lepku a bez umělých přísad, barviv a GMO. „Život bez lepku je často spojován s odříkáním, proto vám chceme usnadnit začátek vašeho bezlepkového života. Jídlo zůstane potěšením a dá vám možnost experimentovat s novými, odlišnými ingrediencemi, které skvěle chutnají a podporují vyváženou stravu,“ popisuje Jacqueline Pante, ředitelka Corporate Nutrition Service v Dr.Schär.

Nová podzimní kampaň To nejlepší z nás do detailu představuje kompletní cestu produktů z pole až po vidličku. Ať už se jedná o vášnivého farmáře, nebo o výzkumníka. Dalšími hrdiny jsou pekaři, skuteční kouzelníci, co se týká bezlepkových produktů. Každý obraz příběhu vypovídá o kvalitě, tradici a vášni, která je typická pro značku Schär.

Foto: Dr.Schär

Vyhrajte pobyt v srdci italských Alp s bezlepkovými gastro zážitky.

Zahrajte si o pobyt v Jižním Tyrolsku v srdci italských Alp

Pokud si chcete výrobky Schär vyzkoušet, máte teď příležitost vyhrát balíček s výběrem prémiových bezlepkových produktů společně s vintage kuchyňskou váhou. Stačí si jen zahrát zábavnou soutěž na webu a doufat, že se na vás usměje štěstí. Hlavní cenou je pobyt na 3 noci v srdci italských Alp včetně bezlepkových gastro zážitků a návštěvy sídla a výrobního závodu společnosti Dr.Schär. Zlatým hřebem je večeře s bezlepkovou pizzou ve špičkové restauraci v italském Bolzanu.

„Objevte kouzlo bezlepkového života s produkty Schär – kvalita, chuť a tradice v každém kousku“Video: Dr. Schär

Výběr článků

Načítám