Hlavní obsah

Benidorm: Perla pobřeží Costa Blanca plná slunce, zábavy a dobrodružství

Komerční článek

Letovisko Benidorm, srdce španělského pobřeží Costa Blanca, je oblíbeným cílem turistů z celého světa. Moderní letovisko nabízí nádherné pláže, bohatý noční život, zábavní parky a historické památky. Ať už hledáte odpočinek, dobrodružství, nebo kulturní zážitky, Benidorm je ideální destinací pro každého.

Foto: Der Touristik

Benidorm

Článek

Španělské pobřeží Costa Blanca, které se rozkládá na jihovýchodě země, je dlouhé více než 200 kilometrů a láká návštěvníky nejen svými zlatavými plážemi, ale také příjemným podnebím, které zajišťuje slunečné dny po většinu roku. Jedním z nejvýznamnějších letovisek tohoto regionu je Benidorm – moderní město plné turistických atrakcí, které se často označuje za „New York Středomoří“ kvůli své působivé siluetě plné mrakodrapů.

Pláže Benidormu

Jedním z hlavních důvodů, proč turisté míří právě do Benidormu, jsou jeho nádherné pláže. Letovisko se pyšní dvěma hlavními plážemi – Playa de Levante a Playa de Poniente, které dohromady tvoří několik kilometrů dlouhé pásy jemného písku. „Playa de Levante je rušnější, a je tedy ideální pro ty, kteří vyhledávají živou atmosféru, plážové bary a sportovní aktivity. Naopak Playa de Poniente nabízí klidnější atmosféru a je vhodná pro rodiny s dětmi nebo návštěvníky hledající odpočinek,“ říká Jan Bezděk, vedoucí komunikace cestovních kanceláří Fischer a Exim tours.

Kromě těchto hlavních pláží se v okolí nacházejí také menší zátoky a skryté pláže, jako je například Cala del Mal Pas, která leží mezi dvěma hlavními plážemi a nabízí intimnější prostředí pro ty, kdo touží po větším soukromí.

Foto: Der Touristik

Benidorm

Atrakce pro rodiny a zábavní parky

Benidorm je také ideální destinací pro rodiny s dětmi, díky množství zábavních parků a atrakcí. Jedním z nejznámějších je Terra Mítica, rozsáhlý tematický park, který návštěvníky zavede do světa starověkých civilizací, jako jsou Řecko, Egypt nebo Řím. Park nabízí různé atrakce a horské dráhy, které potěší nejen děti, ale i dospělé.

Další oblíbenou atrakcí je Aqualandia, jeden z největších vodních parků v Evropě, kde si návštěvníci mohou užít adrenalinové skluzavky, bazény a další vodní atrakce. Vedle Aqualandie se nachází i Mundomar, zoologický park zaměřený na mořské živočichy a exotická zvířata. Zde si mohou návštěvníci prohlédnout delfíny, lachtany nebo plameňáky, a dokonce se zúčastnit interaktivních show.

Výlet do okolí Benidormu

Pro ty, kteří chtějí prozkoumat i okolí Benidormu, nabízí oblast Costa Blanca mnoho možností. Krátká jízda autem vás zavede do malebné horské vesnice Guadalest, která je známá svou středověkou pevností a muzei. Další zajímavou destinací je přírodní park Serra Gelada, kde si mohou návštěvníci užít turistiku s nádhernými výhledy na moře a skalnaté pobřeží.

Za návštěvu stojí také město Altea, známé svými bílými domy, křivolakými uličkami a uměleckými galeriemi. Altea je ideální pro ty, kdo hledají klidnější atmosféru a rádi by se ponořili do tradiční španělské kultury.

Výběr článků

Načítám