Hlavní obsah

Bacilli svou fermentovanou limonádou z pravého ovoce dobývají trh

Komerční článek

Firmu Bacilli vedou manželé Amálie a David Balcarovi, kteří kousek od Prahy tvoří unikátní nápoje z ovoce. Vize je jednoduchá – produkt, který všichni znají, třeba malinovku, přetvořit do vlastní verze bez konzervantů a přidaného cukru, zato plné přírodních ingrediencí. A díky spolupráci s Kauflandem se dají limonády Bacilli sehnat po celé republice.

Foto: Kaufland

Manželé Balcarovi založili vlastní firmu v roce 2016

Článek

Jak a kdy vznikla vaše firma?

Amálie: 1. května to bylo 8 let od doby, kdy jsme prodali první rostlinný nápoj na Veggie Náplavce.

Začínali jste s rostlinnými nápoji, ale postupně jste výrobu rozšiřovali o další produkty. Co všechno máte aktuálně v sortimentu?

David: Nejvíc vyrábíme fermentované nápoje.

Amálie: Z rostlinného mléka jsme dělali jogurty, jogurtové nápoje, rostlinné máslo, pomazánky, zmrzliny. Všechny tyto produkty měly rychlý nárůst a pak pokles. Nikdy se nám nepodařilo vytvořit doopravdy trvanlivý produkt, protože tam nejsou konzervanty a je to pasterizováno šetrně, tedy na úkor těchto věcí, aby to byla doopravdy přírodní výroba.

V čem jsou Bacilli limonády unikátní mezi ostatními limonádami, shoty a polévkami?

David: Není tam přidaný rafinovaný cukr a základem není voda, ale jablečný mošt. Bacilli limonády jsou v biokvalitě, fermentované laktobacily, a jsou z celého ovoce. Nedáváme tam žádná aromata, což je neobvyklé.

Foto: Kaufland

Bacilli limonády jsou bez konzervantů a plné přírodních ingrediencí

Opravdu si sami zpracováváte celé ovoce?

David: Dříve jsme chtěli vyrábět základ na limonády, a ne limonády jako takové. Přišli jsme za jedním výrobcem, že chceme udělat malinovku. Přivezli jsme zkušební dávku, po které za námi přišli, že jim něco zašpinilo stroj. Ptali se, co jsme do toho dali, a když jsme jim odpověděli, že celé maliny, byli v šoku. Došlo mi, že většina sodovek je vyráběná tak, že se ve vodě rozmíchá cukr a pak se přidá aroma, barvivo a konzervant. Navíc se ty limonády nepasterizují.

Kolik lahví vyrobíte denně?

Amálie: Naše výrobní linka naplní 5000 láhví denně.

Která příchuť je nejoblíbenější, a která nejvíc chutná vám?

David: Nejoblíbenější jsou malinovka a kombucha jasmínová.

Amálie: Já mám nejraději citronádu, protože ostatních už jsem přepitá. Ještě lobbuju za rakytníkovou.

Foto: Kaufland

Díky spolupráci s Kauflandem jsou limonády manželů Balcarových k dostání po celé republice

Jak začala vaše spolupráce s Kauflandem?

David: Kaufland nás kontaktoval před 3 lety, že by chtěl mít naše produkty.

Amálie: Všichni nám ale říkali, že ty supermarkety jsou nebezpečné, byli jsme hodně opatrní.

David: Vlastně nás překvapilo, jak byl Kaufland v pohodě. Prostě jsme jim poslali cenu a smlouvu, která byla celkem krátká. Jednání s Kauflandem je super, z čehož jsme byli mile překvapení.

Co vám spolupráce s tímto řetězcem přináší?

David: Dává nám to pokrytí celé republiky našimi nápoji, což je pro nás skvělé. Druhá věc, kterou jsme tím získali, je dobrý parťák. Pro nás jednání s Kauflandem bylo vždycky fér, ať už se jednalo o cenu nebo třeba nějakou akci.

Foto: Kaufland

Kromě fermentovaných nápojů vyrábí i rostlinné nápoje

Výběr článků

Načítám