Hlavní obsah

Až dvojnásobný počet milionářů, vyšší pravděpodobnost výhry i více prémií. Sportka hlásí změny

Komerční článek

Uběhlo devět měsíců roku 2024 a díky Sportce už v Česku přibylo 195 nových milionářů. Nejoblíbenější česká loterie teď přichází s velkými novinkami. Od října se sázející mohou těšit na vyšší šance na výhru, více výherců, spoustu prémií a garantovanou minimální výši Superjackpotu.

Foto: Sazka

Nejoblíbenější loterie v České republice, Sportka, ohlásila změny, které ji od 2. října 2024 čekají.

Článek

Téměř 900 milionů korun už v roce 2024 vyplatila nejstarší a největší česká loterie Sportka na výhrách, které byly vyšší než milion korun. Tyto peníze si mezi sebe rozdělilo celkem 195 sázejících. Nejvyšší suma putovala v červenci na účet muže z jižní Moravy, který se radoval z pohádkového Superjackpotu téměř 128 milionů korun. Druhou letošní nejvyšší výhru 111 milionů korun si odnesl sázející z internetu, který v prvním březnovém slosování vsadil plný tiket náhodných čísel včetně Šance. A v únoru se z téměř 77 milionů korun radoval pár z Karlovarska, který si vsadil během nákupu v obchodním centru, protože jim to přišlo jako dobrý nápad.

A takto bychom s milionovými příběhy mohli pokračovat dále. Sportka je zkrátka hra, která tvoří milionáře jak na běžícím páse.

Ještě více milionářů a vyšší Superjackpot

Po deseti letech přichází nejoblíbenější loterie se změnami, které ji ještě zatraktivní. Úpravy, jež budou platné od středečního slosování 2. října 2024, přinesou nejen vyšší výherní částky, více prémií a větší pravděpodobnost výhry, ale bude také garantována minimální výše Superjackpotu na 30 milionů korun a dvojnásobně vzroste i jeho průměrná výše až na hodnoty přesahující 200 milionů korun.

Vylepšení se dočká i doplňkové hra Šance, v níž se nově šance na výhru zvyšuje až trojnásobně. V rámci podzimních změn nabídne Sazka také větší počet prémií. Jen v říjnu přidá každé slosování jednoho garantovaného milionáře, celkem tedy půjde o 13 dalších nových milionářů.

Mění se počet sloupců

Aby bylo možné vše naplnit, změní se také cena jednoho vsazeného sloupce ze současných 20 korun na 30 korun. Stejná změna se týká i ceny hry Šance. Změní se ale také celkový počet sloupců na sázence. Pro zařazení do slosování o Superjackpot bude nově stačit vsadit pouze osm sloupců místo aktuálně povinných deseti. Celková cena plného tiketu tak bude od středečního slosování 2. října 2024 nově 270 korun.

Za celou historii se cena nejstarší české loterijní hry měnila pouze pětkrát. Cena sloupce vzrostla za celou dobu desetinásobně, zatímco průměrná mzda vzrostla až třicetinásobně.

Zkuste to s novým formátem

K prvnímu slosování Sportky v nové, co do výher atraktivnější, podobě dojde ve středu 2. října 2024, přičemž sázenky bude možné předplácet pouze do 29. září 2024. Pak začne předplatné již v novém formátu. Chcete poškádlit své štěstí? Zkuste to se Sportkou klidně už teď! Vsadit si je možné na některém z více než 7600 obchodních míst Sazky, online nebo prostřednictví mobilní aplikace Sazky.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Výběr článků

Načítám