Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Příkopy a svině

Ve veřejném prostoru vyvolala pozornost a reakce slova Otakara Foltýna. Otakar Foltýn je koordinátorem strategické komunikace Úřadu vlády. Co řekl?

Foto: David Neff, Novinky

Alexandr Mitrofanov

Článek

„Kromě toho, že jsem obviňován z toho, že jsem cenzor, ačkoliv nikdo není schopen najít jediný příklad cenzury, tak zároveň jsem obviňován z toho, že hloubím příkopy. A já to budu dělat dál, protože mezi tou malou skupinou lidí, kteří když se říkalo, že jsou padlí na bojišti informační války, jeden kolega to upgradoval, oni jsou zombíci na poli informační války. Oni koušou svoje okolí a nakazí je naštvaností, frustrací, strachem a antisystémovostí,“ uvedl Foltýn ve svém příspěvku na festivalu ve Slavonicích.

Podle něj patří mezi nejradikálnější „zombíky“ přibližně 4,5 procenta populace. „Je kolem nich potřeba vykopat příkop tak hluboký, aby do toho nespadli ti, kteří jsou na druhé straně,“ pokračoval Foltýn.

Očima Saši Mitrofanova: Ruští opozičníci? Důvěřuj, ale prověřuj

Očima Saši Mitrofanova

„V tomto ohledu jsme bohužel strašně zanedbali práci s našimi vlastními spoluobčany. Bohužel ti lidé se už stali zombíky na poli informační války. A u těch nejradikálnějších už je potřeba ten příkop prohloubit a nechat ho tam opravdu hodně dlouho,“ řekl vládní koordinátor strategické komunikace.

Jako jeden z příkladů uvedl podporovatele režimu Vladimira Putina. „Proč někdo vůbec může obdivovat, omlouvat, anebo dokonce blahořečit tak neuvěřitelně zrůdný režim, jako je třeba současný Putinův režim. Velmi často to jsou lidé, kteří jsou nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění, anebo mají jenom životní smůlu anebo jsou to prostě jenom svině,“ uvedl Foltýn.

Začal bych od konce. Prosím vás! Svině jsou užitečné! Majitel může získat maso, sádlo, kůži, štětiny. Kdo je majitelem sviní, které v Česku otevřeně podporují Putinův režim? Je to Moskva. Tyto svině jsou tedy užitečné pro Rusko. Na Česko kálí.

Svině, ze kterých nemá země nic kromě toxického hnoje, je potřeba oddělit příkopem. Nebo taky ne. Pak ale zamoří celou zemi a bude z ní další Rusko. Vždyť v Praze na Hradě už seděl deset let jejich člověk.

Doba se v porovnání s tou, kdy bralo rozum většinové obyvatelstvo, zásadně změnila. Na celém světě. Probíhá konflikt dvou větví lidstva. Velmi stručně: na jedné straně jsou ti, kteří vyznávají rozum, na druhé ti s žaludkem na oltáři. Každá ze stran má svou pravdu. Nedoporučuje se zůstat neutrální, bude to jako mezi půlkami.

Přestává platit evangelické Nastav druhou tvář, začíná platit starozákonní Oko za oko, zub za zub. Je bezpochyby možné dál nastavovat druhou tvář. Pak vaše oko a zub budou v čudu.

Očima Saši Mitrofanova: Piráti na mělčině všedních dnů

Komentáře

Výběr článků

Načítám