Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Jak je důležité míti cordon sanitaire

Málokdo dokonce v zemi, kde se básník Alexej Žemčužnikov narodil a žil v 19. století, dnes tohoto autora zná. Ale když jsem si na dovolené přečetl, že se Andrej Babiš a Orbánové všech zemí spojují do frakce Patrioti pro Evropu, vybavila se mi slova tohoto básníka: „Ač každý patriot nekrade, leč každý zloděj patriotem jest.“

Foto: David Neff, Novinky

Alexandr Mitrofanov

Článek

Ruského autora jsem vybral intuitivně, protože Orbánové všech zemí mají k dnešnímu barbarskému Rusku proklatě blízko. I proto vybudovali před nimi ostatní poslanci Evropského parlamentu tzv. cordon sanitaire. Proč je důležité ho míti? Aby neprošla nákaza. Jaká je to nákaza? Ruský mor.

Opět jsem se z pracovních důvodů pustil do dalšího ruského propagandistického seriálu. Vysílá se od roku 2019, jmenuje se Strážci Vlasti a pojednává o ilegální činnosti skupiny ruských zabijáků v Evropě. Otevřeně se v něm říká, že oficiální Rusko se k tomuto vražednému komandu přiznat nemůže, ale potřebuje vrahy ve svých službách jako sůl. Takže tato skupina pořád někde vraždí: v Lotyšsku, ve Finsku, v Polsku, ve Švýcarsku. V posledně jmenované zemi při slastném zabíjení křičí ruský killer: „Tady to máš, ty skopčáku fašistická!“

To bylo k případným pochybnostem, zda je Rusko smrtící mor.

Naši Patrioti, tedy ANO a F. Turek, svou přítulnost k Rusku vehementně popírají. Namouduši, jsou jako děti, které omlouvají pozdní příchod na hodinu tím, že spadla trolej. Jdeme na to.

Turek zveřejnil obsáhlé vysvětlení, proč hlasoval v EP proti podpoře Ukrajiny. Kritizuje „snahu o formování EU do vojenské aliance“. Přesně to odpovídá výroku jiného muže, který tepe do Ursuly von der Leyenové, že její plány „svědčí o naladění Evropy na militarizaci a konfrontaci“. Tento mustr poskytl Dmitrij Peskov, Putinův mluvčí.

Místopředsedkyně Patriotů Klára Dostálová (ANO) prohlásila, že EU by měla vést východní Evropa, čímž ovšem mínila i Česko. Odkud pochází tento mustr? Od bývalého přítele bývalého českého prezidenta, Putinova služebníka Sergeje Lavrova. V roce 2009 v Moskvě to vedlo k veřejné konfrontaci tohoto muže a jeho českého protějšku, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který oponoval, že Česko je součástí střední Evropy. V roce 2022 Lavrov prohlásil, že EU začíná řídit spíše východní Evropa. Náhoda?

A nakonec Andrej Babiš, který brojí proti genderově neutrálním záchodům, má názorového pobratima v petrohradském gubernátorovi Alexandru Běglovovi, který označil za cíl ruského vpádu na Ukrajinu likvidaci záchodů tohoto typu.

Mimochodem během dovolené postupně v osmi zemích EU jsem na několika takových záchodech byl. A nic. Nic mi neupadlo, ba ani nic nenarostlo.

Babiš chce skrz politiku v EU luxovat voliče SPD i Motoristů, míní odborníci

Domácí

Související články

Výběr článků

Načítám