Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Hledání černé kočky v tmavé místnosti, navíc když tam ani není

Do titulku jsem si vypůjčil známou větu, jejíž autorství není přesně určeno, ale nic to nemění na obsahu. Hledat černou kočku v tmavé místnosti, navíc když tam ani není, je marnost nad marnost. A je to oblíbená kratochvíle značného množství voličů. Nejen českých. Ale českých taky.

Foto: David Neff, Novinky

Alexandr Mitrofanov

Článek

Předkládám ctěnému čtenářstvu situaci, která momentálně nenastala, ale podle všech dostupných předpokladů může nastat koncem příštího roku. Proběhnou sněmovní volby. První místo na pásce získá Babišovo ANO. Samo ale vládnout nedokáže, na to není v Česku dost lokajských plebejců (©Mikuláš Bek) stmelených s prospěcháři v jeden koblihový celek. Bude potřebovat partnery.

Nedávné Babišovy vytáčky kolem toho, že tímto vládním partnerem budou komunisté převlečení za Stačilo!, ukázaly, že právě tudy běží zajíc. Konečné formace přitáhne další část koblihářů, kteří teskní po starých dobrých časech.

Komunisté už od Leninových dob jsou šikovnými vyjednávači a vyděrači. Takže není nemožné, že jejich podmínkou pro Babišovo vládnutí bude post ministra vnitra pro komunistu. Takový Nosek revival.

Pro současné české komunisty je vzorem Robert Fico a jeho současná vláda. I když v porovnání s našimi hrdými nositeli rudé vlajky čisté jde o zbabělce, kteří se přejmenovali. Ale v jádru jsou pořád nositeli pravé víry.

Ficovo vnitro mimo jakýkoli řád prohlásilo, že Andrej Babiš nebyl agentem StB, čímž šlo proti Babišovi samotnému, který mluvil o tom, že s StB spolupracoval. Ale s tou, která to s lidma myslela dobře!

Co by případně českému vnitru v režii komunistů zabránilo vydat ministerské rozhodnutí, že Klement Gottwald to s lidma myslel dobře? Pan Karel Vála pro Stačilo! dokonce připravil návrh příslušné vyhlášky.

Pan Michal Bernášek mi napsal: „Všechny tyhle řeči o výsledky příštích voleb k výhře Bureše a jeho sekty jenom napomáhají. Vždyť to není předem hotová věc. Přesvědčte raději lidi, kteří jsou z Fialovy vlády zklamaní, že musí jít přesto příště k volbám.“

Skutečně podle průzkumu Medianu ochota zúčastnit se voleb opět klesla a čítá 54,5 procenta. Pokles volební účasti je sycen do velké míry skupinou voličů Spolu z 2021, kteří by se ve 31 procentech určitě voleb nezúčastnili.

Jsou zklamáni, jak napsal pan Bernášek. K volbám nepůjdou. Hrdě pomůžou Babišovi a komunistům, aby to tady vedli. Bravo, bude to mimořádný intelektuální výkon. No jistě, chtěli by tady politiky a vládu, kteří by byli jiní, lepší.

Ale je to jen hledání černé kočky v tmavé místnosti, navíc když tam ani není.

Výběr článků

Načítám