Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Doba pátých kolon

Rusko dělá všechno, aby rozložilo EU a NATO, protože mu brání v naplnění plánu vrátit svět do dob, kdy ovládalo půlku Evropy v hávu Sovětského svazu. Za této situace nejdříve jel maďarský premiér Viktor Orbán za Vladimirem Putinem a následně, zatímco jiné státy Unie a Aliance před Rusy své hranice zavírají, fakticky otevřel maďarské hranice, tedy hranice EU a NATO, pro Rusy a Bělorusy, tedy též pro ruské a běloruské příslušníky tajných služeb a vraždících komand.

Foto: David Neff, Novinky

Alexandr Mitrofanov

Článek

Pro větší detaily prosím navštivte tento odkaz. Po tomto kroku je zcela přirozená tato reakce: Maďarsko je pátou kolonou Kremlu v EU a NATO. A není to hrom z čistého nebe. Proces běží dávno a Orbán má učně - Roberta Fica.

Definici páté kolony, kterou podává Wikipedia, naplňují aktivity maďarského establishmentu dokonale: „Termín pátá kolona označuje skupinu lidí (většinou minoritní), která zevnitř narušuje fungování (činnost, politiku, směřování, práci apod.) nějakého celku (stejný národ, stejné území, stejný podnik, apod.) na úkor zbylých (většinou majoritních) osob. Obvykle jde o narušení ve prospěch jiné vnější nepřátelské skupiny, s kterou pátá kolona sympatizuje. Tato činnost může být zjevná, nebo tajná a může mít podobu sabotáže, dezinformace, špionáže a dalších.“

Maďarsko pouští do země Rusy a Bělorusy bez větších kontrol

Evropa

Nejsou fakta o tajné části spolupráce Maďarska s Ruskem, ale zjevných událostí na tomto poli bylo víc než dost a maďarské otevření EU a NATO pro ruskou diverzi tomu nasadilo korunu. Tato pátá kolona se jak vidět opravdu nezakecá, zatímco hodná a humánní EU (NATO není tak průhledné ve svých činech, takže tam to s určitostí nevíme) se omezuje na slabé odvetné kroky vůči stále drzejší nepřátelské trojské kobyle.

Doba, která už nastala a potrvá nejeden rok, je a bude dobou pátých kolon, protože to je a bude doba válek. Velmi zestručněně lze říci, že válčící strany rozdělila, rozděluje a bude rozdělovat jednoduchá frontová linie, kterou je vztah k svobodě. Na jedné straně je nejvyšší hodnotou svoboda, na straně druhé krev a půda, plné břicho, klid na práci z rukou vůdce a podobné jistoty.

Mocnou pátou kolonou se staly, stávají a budou stávat také radikální části islámských migrantů v Evropě. To je ale problém, který v Česku není aktuální. U nás mají páté kolony jiné zabarvení. Dílek jejího morálního profilu narýsoval písničkář Vráťa Hošek.

Voltaire končí svého Candida slovy: „Musíme obdělávat svou zahradu.“ Nedejte se ale zmást, svou zahradu obdělává i pátá kolona. Rozdíl je v tom, že zároveň tu naši zahradu chce co nejvíce podělat.

Související témata:

Výběr článků

Načítám