Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: A na Titaniku se piplá manikúra

Každou chvíli čtu nebo slyším, že někdo protestuje či protestovat chce. Má pocit, že se musí mít líp. Nouze o vůdce, kteří takovým lidem ochotně opakují, že se jim opravdu vede hůř než těm, které oni nemají rádi, nikdy nebyla, nebude a není ani dnes.

Foto: David Neff, Novinky

Alexandr Mitrofanov

Článek

Procházel jsem kandidátky k evropským volbám. Zaujal mě tento slib: „Minimální mzda 70 000 Kč, minimální důchod 50 000 Kč, návrat cen energií na ceny z roku 2019, v obchodech zboží nejvyšší kvality za ceny dostupné pro každého, zrušení daně z nemovitostí, STOP válce.“ Jistě, můžete namítnout, že je to krajní příklad symbiózy slibujících hochštaplerů a naslouchajících ťulpasů. Kéž by však šlo jen o podobné extrémy…

Důležitější je střet, který se odehrává v mozku chytřejších lidí mezi přirozenou touhou, aby se ve společnosti žilo podle jejich představ, a možnostmi společnosti, která se nachází uprostřed vážné mezinárodní krize. I když si to ti lidé odmítají připustit.

Očima Saši Mitrofanova: Putinovo Rusko příbuzným Hitlerova Německa. Může mít stejný osud?

Očima Saši Mitrofanova

Oslovily mě myšlenky spisovatele Jaroslava Rudiše: „Někdy mě trochu štve, že si lidi neuvědomují, jak se máme dobře. Často slýchám větu: ‚Takhle to dál nejde, něco se musí změnit.‘ Jenže když se zeptám, co konkrétně, nikdo to pořádně nedokáže pojmenovat. Říkají, že mají jenom takový pocit, což je strašně nebezpečné, protože člověk se stává přes tyhle pocity snadno ovlivnitelným.“

Je správné, že se zlepšují drobnosti každodenního života. Ale nesmí se zapomínat, že pokud se společnost většinově podvolí dojmu, že tato vylepšení jsou hlavním úkolem, pak bude ignorovat, že běží válka a že příslušníky menšin, kterým se život u nás zlepšuje, nepřítel nenávidí a doma likviduje.

Když dovolíme četným politickým hochštaplerům, aby zatlačili společnost do tábora chcimírů, hrozí vývoj, který může vymazat všechna drobná vylepšení. Nepřítel se totiž chová na územích, která ovládl, podle svých regulí. Viděli jsme to na Ukrajině.

Poslechněte hochštaplery, kteří se teď předvádějí před evropskými volbami. Uslyšíte jasné: „Vy se budete mít líp, jen když necháme Rusko na pokoji. Na Ukrajince kašlete!“ To je ovšem součást plánu Kremlu. Zapomeňte na obvyklé námitky, že NATO má víc zbraní a tak dále. Formálně třeba má. Ale postup kremelských sil má být plíživý a zajistit ho – bez použití zbraní – mají ve volbách hochštapleři a pomocníci uvnitř zemí NATO. Viz příklad Maďarska nebo Slovenska.

Za pár dnů se ve volbách do Evropského parlamentu bude rozhodovat, kolik moskevských krtků proleze do tohoto shromáždění. Nejhorší by byla pozdní lítost, že když se to ještě mohlo zastavit, zabývala se většina v dotyčných společnostech pipláním manikúry. Na Titaniku.

Očima Saši Mitrofanova: A nikdy jinak

Komentáře

Výběr článků

Načítám