Hlavní obsah

Ztracený pes se po dvou letech našel 1600 kilometrů daleko

Tony Duncan žije v americkém státě Maryland a dnes tam s ním a jeho rodinou už zase žije i milovaná fenka Luna. Ta se před dvěma lety nevrátila domů a mezitím se zatoulala až na Floridu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mardela Springs je malá vesnička v Marylandu a jedním z mála jejích obyvatel je i Tony Duncan. S ním a jeho rodinou tam žila také fenka Luna, pro kterou venkovská oblast představovala ráj. Duncanovi ji totiž nechávali volně pobíhat po okolí společně s jejím psím parťákem Trooperem a Luna se pak vždy vracela. Jednoho večera však domů nepřišla.

„Tak jsme čekali a čekali, ale ona se pořád nevracela. Byli jsme z toho úplně zničení,“ citoval Tonyho floridský web Miami Herald. Od jejího zmizení uplynuly dva roky, ale majitel Luny stále neztratil naději, že se jeho milovaná fenka ještě někdy objeví.

Přesto jej opravdu hodně překvapilo, když mu letos v červnu zazvonil telefon a hlas na druhé straně mu oznámil, že byl nalezen toulavý pes a podle jeho mikročipu se zjistilo, že jde právě o Lunu. Hodně nezvyklé bylo, že se našla až na Floridě, na parkovišti supermarketu ve vesnici LaBelle, ale Tony to v tu chvíli příliš neřešil a ještě téhož večera nasedl do auta a vydal se na cestu dlouhou zhruba 1600 kilometrů.

Shledání bylo pochopitelně z obou stran radostné. „Začala běhat kolem dokola, sotva se ovládala. Myslím, že byla šťastná stejně jako my. Kdybych měl ocas, tak bych s ním taky vrtěl,“ popsal setkání po dvou letech Tony Duncan.

Jak se Luna dostala až tak daleko, se asi již nikdy nepodaří zjistit, ale za jejím zmizením mohla být podle ředitele floridského útulku Douglase Morgana právě skutečnost, že dříve kolem domu Duncanových běhala zcela volně. Někdo ji tak mohl považovat za toulavou, sebrat ji a někam odvézt.

Nejošklivějším psem pro rok 2024 se konečně stal osmiletý pekinéz Wild Thang

Koktejl

Výběr článků

Načítám