Článek
Letošního ročníku mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů se zúčastnilo dvacet tři profesionálních barmanů z celého světa. Kromě evropských soutěžících se mistrovství zúčastnili i barmani z Hong Kongu či Brazílie. Českým želízkem v ohni byl mladý a talentovaný barman Marek Reimann. Ten porotě nabídl mix minerální vody, nealkoholického růžového vína, jablečného a řepového sirupu. Mezi pět nejlepších se mu ale nakonec nepodařilo probojovat.
Pravidla soutěže jsou už několik let stejná. Soutěžní drink musí být nízkokalorický (maximálně 25 kcal na 100 ml nápoje) a jednou z ingrediencí musí být 10 cl minerální vody. Barmani ji pak nápaditě kombinují s čerstvými surovinami s důrazem na inovativní postupy, netradiční chutě a originální vzhled koktejlu.
Své barmanské umění v rámci soutěžního večera předvedl i zpěvák kapely Monkey Business Matěj Rupert a zpěvačka Tereza Černochová. Tím ale jejich barmanská kariéra zdaleka neskončila. Nyní je čeká podzimní turné po nočních podnicích v českých městech. Měli by navštívit Brno, Plzeň a Prahu.
Nejnápaditější show večera předvedl jednoznačně mistr ČR a vícemistr Evropy ve Flair-bartendingu David Neumann. Před diváky si pohazoval s lahvemi, ledem a dokonce i plival oheň. Obzvlášť zajímavá pak byla část jeho vystoupení, kterou předvedl ve tmě a překvapil diváky tak trochu černým divadlem. Nebylo vidět nic víc než zářící lahve nasvícené UV lampami poletující vzduchem. Pokud chcete jeho show také vidět, podívejte se na naše video.
Recept na nejlepší nealkoholický drink světa
Název koktejlu: MAT & TONI
Suroviny:
10cl Mattoni
2cl čerstvý limetkový džus
2cl sirup z čistého třtinového cukru (Monin)
2cl zázvorový sirup (Monin)
15g čerstvý zázvor
Dekorace: Čerstvý zázvor a bazalka
Příprava koktejlu:
1. Vložte všechny ingredience do shakeru
2. Protřepejte spolu s ledem
3. Nalijte mix do prázdné sklenice přes filtr
4. Dolijte Mattoni
5. Dodekorujte a servírujte