Hlavní obsah

Zmutované kotě má dvě tváře

Bangkok

Na thajskou seniorku čekalo v půlce září před jejím domem překvapení. Našla tam opuštěné zmutované kotě se dvěma tvářemi, které jeho matka odvrhla hned po porodu. Thajka i ostatní pověrčiví místní obyvatelé věří, že jim zvíře přinese štěstí, informuje agentura AP.

Video: AP

Článek

Thurian Intawisetová našla mládě, které pojmenovala Šťastná holčička, ještě s pupeční šňůrou na těle. „Jeho matka nebyla nikde k nalezení. Byla jsem v šoku z jeho neobvyklého vzhledu. Mělo dvě tváře, ale bylo živé. Protože ho tam kočičí matka prostě nechala, rozhodli jsme se s rodinou, že se o něj postaráme. Věřím, že nám přinese štěstí,“ popsala jeho nynější majitelka.

Zvíře má dvě tlamy, dva páry očí a dva čenichy. Do domu 82leté Thurian se začali okamžitě scházet sousedé, aby se na „hříčku přírody“ podívali. Mnoho z nich v naději, že jim kotě přinese štěstí v nadcházejícím losování loterie.

Foto: AP

Zmutované kotě má dvě tváře.

Thajka se už kdysi o jiné opuštěné kotě, které již ale pošlo, starala a stal se z něj rodinný talisman, uvedla. Proto neváhala ani teď. Svého nového mazlíčka krmí injekční stříkačkou. „Budu se o něj starat a chránit ho. Je silné a má dobrou povahu.“

Hlavním důvodem vzniku polycefalie, tedy dvouhlavosti, je špatné oddělení dvojčat. Mohou jí trpět i lidé, málokterý tvor se s ní však dožije vyššího věku. Je známo, že kočičí matky své nemocné, slabé nebo deformované potomky s malou šancí na přežití opouštějí.

Okolo domu se plazil had se dvěma hlavami, mezi sebou se „hádají“

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám