Hlavní obsah

Zmokli jsme na výletě. Policie zveřejnila, kvůli čemu jsou lidé schopni volat na tísňovou linku

Jako námět na minikomedie či humoristické povídky mohou někdy sloužit telefonáty, se kterými se setkávají policisté sloužící na tísňové lince 158. Občané si občas policii pletou s různými službami. Třeba s deratizací či taxikáři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ne všechny požadavky se mohou zveřejnit, ovšem mimo těch, které vedou k vyšetřování závažné trestné činnosti, jsou i některé dost bizarní a policisté musí být komunikačně velmi zdatní, aby je dokázali vyslechnout,“ uvádí k požadavkům na linku 158 policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Zmokli na výletě

Jako příklad uvedla telefonát z obce na Znojemsku, kde si o prázdninách paní zřejmě spletla policii s taxi službou. „Telefonovala na 158 a uvedla, že je se svými třemi dětmi na výletě a zastihl je přívalový déšť, žádala operačního, aby poslal hlídku, která ji s rodinkou odveze. Na následné zpětné volání však už žena nereagovala,“ popsala mluvčí.

Zbavte mě štěnic

Skoro až neuvěřitelný telefonát vedl s policií nedávno jednašedesátiletý muž z Boskovicka, který zavolal na tísňovou linku večer. „Byl zmatený a opakoval, že neví, co má dělat, hovořil dokonce o mrtvolách a požadoval pomoc. Na policisty prý počká na ulici. Hlídka dorazila naléhavé oznámení na udané místo prověřit. Po bližším zjištění vyšlo najevo, že pán bydlí na ubytovně a má zde problém se štěnicemi. Policisté mu doporučili věc řešit s majitelem objektu,“ uvedla další příklad Andrea Cejnková.

Obsluha mu nechtěla nalít, opilý muž volal na pomoc policisty. Sebrali ho

Krimi

Ňadra ho pohoršila

K pousmání bylo i nedopatření, které vedlo k úsměvnému telefonátu muže z Brna. Ten odpoledne vytočil tísňovou linku s informací, že stojí v Křenové ulici, kde je žena, která se podle volajícího zbláznila, vysvlékla si tričko a má venku prsa. Na místo proto požadoval výjezd hlídky. Policisté dorazili během několika minut. Paní, která byla již oblečená, uvedla, že jí pouze náhodou prasklo triko a vnady jí vypadly. Okamžitě se proto vydala domů, kde se převlékla.

Zavřel se v chlaďáku

Skutečnou, ovšem kuriózní pomoc potřeboval devětačtyřicetiletý muž, který minulý týden žhavil tísňovou linku s tím, že je mu hrozná zima. Uvedl, že je zavřený v chladicím voze a nemůže ven. „Nevěděl přesně, kde se nachází, uváděl místo mezi Hlohovcem a Valticemi. Hlídce se podařilo vozidlo brzy dohledat a muže vysvobodit. Omylem se mu zabouchly dveře od dodávky s chladírenskou nástavbou. Naštěstí vše dobře dopadlo,“ dodala mluvčí.

Nasupená seniorka v Brně vyžadovala řešení reklamace na tísňové lince. Hrozí jí tučná pokuta

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám