Hlavní obsah

Zloděj se vloupal do brněnské školy. Na útěku se o něj postaral policejní knírač Deseo

Brno

Velmi se zmýlil zloděj, který se domníval, že o prázdninách, a ještě k tomu během nedělního poledne, bude mít při výpravě do školy v Novém Lískovci v Brně absolutní klid. Při procházení objektu ho načapal pozorný školník a netrvalo dlouho a vyrušený pachatel kvapem opustil budovu oknem a po bleskosvodu.

Foto: Policie ČR

Policejní psovod David Máca se služebním kníračem jménem Deseo, který zadržel zloděje ve škole.

Článek

I když byl hodně svižný, neměl před pronásledovateli šanci. Za zlodějem se pustili nejen školníkem přivolaní policisté, ale také služební pes, velký knírač Deseo.

Školník vzápětí navedl hlídku k nejbližšímu východu ve směru útěku pachatele. Ten nedbal výzev k zastavení a pokračoval v útěku.

„Psovod dal pokyn svému svěřenci a ten vyrazil do akce. Pachatele předběhl a zablokoval mu únikovou cestu,“ popsal zásah policejní mluvčí Pavel Šváb. Muže rázem přešla chuť na pokračování, a tak Deseo dohlédl na to, aby zloděj při poutání „páníčkovi“ neprovedl nějakou nepředloženost.

„Osmatřicetiletý muž se zodpovídá z krádeže, škodu vyšší než deset tisíc korun způsobil poškozením vstupních dveří i odcizením věcí, další předměty, převážně elektroniku, za čtrnáct tisíc korun měl nachystané k odnesení,“ doplnil Šváb. Kriminalistům při výslechu uvedl, že netuší, proč se do školy vloupal. Pravděpodobně se muž již brzo na pár let vrátí do míst, která po předchozích výrocích soudu dobře zná.

Policejní hafan Frigo vyčenichal zloděje, který chodil vykrádat rozestavěný dům

Krimi

Výběr článků

Načítám