Hlavní obsah

Zloděj na střeše prodejny v Německu hákem vytahoval elektrokola jako ryby z vody

Neuvěřitelnou vynalézavost a drzost prokázal pachatel, který v západoněmeckém městě Olpe vykradl prodejnu elektrických jízdních kol tak, že si bicykly vystavené ve stojanech vytahoval dírou ve střeše speciálním hákem jako ryby z vody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Krádež se odehrála začátkem června v nočních hodinách, kdy byl areál zavřený a zcela bez lidí, zůstal ale uvnitř osvětlený. Ke kořisti se zloděj dostal tak, že v plechové střeše vyřízl otvor o velikosti jeden krát jeden metr.

Zvolený způsob krádeže měl hned dvě výhody: nespustil se alarm a bezpečnostní kamera nemohla zabrat postavu či obličej pachatele. Jediné, co je na záznamu vidět, je asi třímetrová tyč zakončená hákem a mizející zboží, které bylo možné snadno zachytit za ráfky.

Pachatel tak v klidu tahal jeden bicykl za druhým. Odnesl si jedenáct drahých elektrokol v celkové hodnotě 70 tisíc eur (asi 1,7 mil. Kč).

„Rozřízli plechovou střechu a navinuli ji jako víko plechovky od sardinek,“ potvrdil televizi Westdeutscher Rundfunk majitel prodejny Jürgen Hoffmann, jenž musel poškozené místo provizorně záplatovat proti dešti.

„Ten obchod je moje dítě. Otevřel jsem ho teprve před třemi lety,“ dodal s tím, že za tu dobu se prodejna stala už čtyřikrát cílem loupeže. „Dnes si na to vymýšlím vtipy, i když se mi chce křičet vzteky. Nemám už na to ale sílu,“ řekl dále pan Jürgen.

Poukázal přitom na to, že obchod se nachází na rušné ulici. Nejbližší obytné domy jsou ve vzdálenosti pouhých sto metrů a policejní služebna je od prodejny asi 300 metrů.

„Nechápu to. Někdo to přece musel vidět,“ lamentoval dále majitel obchodu. Policie po pachateli pátrá, ten je však stále na útěku. Kriminalisté nevylučují, že zloděj měl komplice.

Panu Jürgenovi by mohl vyvstat ještě další problém. Po prvních třech vloupáních mu totiž pojišťovna vypověděla smlouvu. Nového pojistitele si našel teprve před dvěma měsíci, ale teď nemá jistotu, zda si jej udrží.

Američanka vyšla z vazby a chtěla ukrást náklaďák, manuální řazení bylo nad její síly

Koktejl

Výběr článků

Načítám