Hlavní obsah

Zloděj auta v Oklahomě se neměl jak dostat k soudu, tak ukradl sanitku

Kody Adams z amerického státu Oklahoma byl předvolán k soudu kvůli obvinění z krádeže vozidla. Ale neměl se tam jak dostat, a tak si „půjčil“ vůz zdravotnické služby. Obvinění z další krádeže na sebe nenechalo dlouho čekat.

Foto: Oklahoma Highway Patrol

Kody Adams

Článek

Kody Adams z Oklahomy se na konci září dostal do značně svízelné situace. Coby obviněný v případu krádeže auta se totiž měl dostavit k soudu, ale neměl se tam jak dostat. Nějakou dobu tak na benzinové pumpě ve městě Stillwater zkoušel sehnat někoho, kdo by jej tam odvezl, informoval web The Guardian.

Ale když se mu to dlouho nedařilo, využil příležitosti a naskočil do poblíž stojícího vozu zdravotní služby, jehož osádka nechala zapnutý motor. Zdravotníci krádež samozřejmě ihned nahlásili policii, která si na Adamse počkala přímo u vchodu do soudní budovy, zadržela jej a obvinila z další krádeže. Nic mu nebylo platné ani tvrzení, že si sanitku pouze „půjčil“.

Oklahomští policisté zveřejnili kuriozní případ na sociálních sítích, kde se Adamsovi překvapivě dostalo vcelku širokého pochopení. Některé komentáře upozorňovaly, že je zloděj postihován za to, že se snažil zachovat správně, a objevil se i názor, že celý americký justiční systém je jeden velký vtip, když se policisté snaží dělat vtipy z „trpícího“ Adamse.

„Pohybuji se kolem těchto věcí už asi 30 let a všem vždycky říkám, aby se dostavili k soudu, ať už se děje cokoliv. Ale tento chlap to možná trochu přehnal,“ zhodnotil bizarní případ další uživatel.

Policie dlouho naháněla zloděje auta, vystoupit je přinutila až matka jednoho z nich

Koktejl

Výběr článků

Načítám