Hlavní obsah

Žirafa v jihoafrickém safari parku poslala dotěrnou turistku k zemi

Touhu vidět divoká zvířata v jejich přirozeném prostředí má mnoho lidí, ale jedna turistka to v jihoafrickém safari parku přehnala. Asi na dva metry se přiblížila k žirafě, zatímco další návštěvnice ji natáčela. Zvíře ale nemělo pro přání mladé ženy pochopení a nemilosrdně ji odkoplo kopytem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na záběrech z minulého měsíce je vidět, jak turistka před žirafou pózuje. Té se to zjevně nelíbí a snaží se ženu odehnat. Zvíře náhle aktivovalo svůj obranný mechanismus a přední nohou vetřelkyni poslalo k zemi.

@weatherchannel

A woman who was out on a hike in South Africa couldn’t resist walking up to some giraffes to get a closer look … #TheWeatherChannel #fyp #weathertok #giraffe #SouthAfrica #funny #aninal #animals #weatherchannel #close #caughtoncamera

♬ original sound - The Weather Channel

Turistka schytala kopanec do ramene a naštěstí vyvázla bez zranění, informoval list The New York Post s tím, že žirafa turistku jen „varovala“.

„Šly jsme tam na túru a viděly jsme žirafy, tak jsme se rozhodly, že se k nim přiblížíme, protože zvířata miluji. Jedna mě pohladila po rameni a já jsem upadla. Vstala jsem a pokračovaly jsme v cestě,“ popsala Musiiwa Sikhwariová svou zkušenost.

Podle serveru AOL jsou žirafy mírumilovná zvířata a jen zřídka útočí na lidi. Agresivní bývají jen samci v období páření.

Když se ale žirafy cítí ohroženy, používají svoji hlavní zbraň - silné přední nohy. Turistka na záznamu měla velké štěstí, že ji zvíře nekoplo silněji, nebo dokonce nepošlapalo. „Dostala jen malý impulz, tento příběh mohl skončit úplně jinak,“ napsal AOL.

Žirafa na safari v Texasu sebrala z auta batole

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám