Hlavní obsah

Ženu u japonského pobřeží odnesl proud, po 36 hodinách ji našli 80 kilometrů daleko

Jedenadvacetiletá Číňanka strávila nedobrovolně 36 hodin na moři poté, co ji od japonského pobřeží odnesl proud, když si šla zaplavat s nafukovacím kruhem. Záchranáři ji našli 80 kilometrů daleko na moři.

Foto: Profimedia.cz

Žena s nafukovacím kruhem

Článek

Mladá Číňanka vybavená nafukovacím kruhem se v pondělí kolem půl osmé večer vydala s kamarádkou na pláž u japonské obce Širahama v prefektuře Šizuoka. Ve vodě se však obě ženy rozdělily, a když se jedna z nich dlouho nevracela, její přítelkyně spustila poplach a začala záchranná operace.

Záchranáři dostali oznámení o zmizení mladé Číňanky kolem osmé hodiny večer a trvalo zhruba 36 hodin, než se ji podařilo najít. Ve středu ji něco před osmou hodinou naštěstí zahlédla posádka nákladní lodi u jižního výběžku poloostrova Bósó, na němž se nachází prefektura Čiba.

Vzdušnou čarou bylo toto místo přibližně 80 kilometrů od pláže, kde dívka vstoupila do vody, ale podle záchranářů na vlnách ve skutečnosti urazila mnohem větší vzdálenost. Žena, jejíž jméno zprávy neuvádějí, záchranářům řekla, že ji v osudný večer strhlo moře a nedokázala se vrátit na pláž.

Poté, co ji posádka vylovila z vody, byla žena převezena do nemocnice, ale její zdravotní stav nevyžadoval hospitalizaci, upřesnil server The Guardian.

Dvě mladé dívky zachránily z vln topící se manželský pár

Koktejl

Související články

Roční dítě odnesl proud na širé moře

Poplach zavládl na tuniské pláži Kelibia minulou sobotu odpoledne. Rodiče zřejmě ztratili z dozoru roční dívku v nafukovacím kruhu a proud odnesl dítě na moře....

Výběr článků

Načítám