Hlavní obsah

Žena v USA ztratila v obchodě obálku s celoživotními úsporami. Poctivý nálezce ji vrátil

Shrewsbury

Žena z amerického státu Massachusetts nosila velkou sumu peněz neustále u sebe. Měla totiž pocit, že je to nejbezpečnější, ale na konci září obálku někde vytratila. Naštěstí ji našel poctivý muž, který ji bez váhání vrátil.

Foto: Leonid Eremeychuk / Panthermedia, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednasedmdesátiletá Van Haová z města Shrewsbury v americkém státě Massachusetts naspořila 12 tisíc dolarů v hotovosti (přibližně 280 tisíc korun), které plánovala předat svým třem dětem. Ale měla strach, aby o tyto peníze nepřišla, a tak je nosila všude s sebou. Myslela si, že je to nejbezpečnější.

Ale když se koncem září vrátila z nákupu v místním obchodě, s hrůzou zjistila, že obálka je pryč. Jelikož sama nemluví anglicky, volala svému pětapadesátiletému synovci Truongu Huynhovi, jenž s ní vyrazil zpátky do prodejny, aby pomohl s komunikací. Ale po obálce nebylo nikde ani stopy a ani záznamy z bezpečnostních kamer nedaly žádné vodítko, kde obálka mohla ženě vypadnout.

Ta se již pomalu smiřovala se ztrátou svých úspor, když se objevil vedoucí prodejny Dan Desfosses a přinesl skvělou zprávu: obálku se všemi penězi zrovna u zákaznické přepážky vrátil poctivý nálezce. Ten se představil pouze jako Skip, uvedl, že v tomto obchodě nakupuje již mnoho let a navíc zde pracuje jeho přítelkyně.

„Je zapotřebí, aby byl člověk skutečně výjimečný, aby udělal něco tak nesobeckého. Děkuji ti, Skipe, ovlivnil jsi více životů, než si myslíš. Jsi skutečným příkladem poctivosti,“ napsal později Truong Huynh na sociálních sítích.

Ocenit poctivého nálezce se rozhodla i jeho teta, a tak se do prodejny ještě vrátila, aby Skipovi předala drobné poděkování ve výši 300 dolarů. Ten však již na místě nebyl, a tak je převzala jeho přítelkyně, která zrovna měla směnu, informoval server The Washington Post.

Ve vídeňském taxíku zapomněla 13 tisíc eur. Poctivý řidič je vrátil

Koktejl

Výběr článků

Načítám