Hlavní obsah

Žena drogového bosse Guzmána vyšla z vězení a objevila se jako modelka v Miláně

Manželka obávaného mexického drogového bosse Joaquína Guzmána alias „El chapo“ (Prcek), Emma Coronelová Aispurová, ještě před rokem oblékala vězeňský šat. Tento měsíc se překvapivě objevila jako modelka na přehlídce v Miláně, kde předváděla svatební šaty.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Emma Coronelová Aispurová na přehlídce v Miláně

Článek

Pětatřicetiletá Emma, někdejší královna krásy, strávila ve vězení tři roky za to, že se podílela na obchodech s narkotiky svého 67letého manžela, který si odpykává doživotní trest vězení v americkém Coloradu.

Za nelítostného drogového zločince, nechvalně proslulého svou brutalitou, se Emma provdala ještě jako teenagerka. V roce 2021 ji soud poslal za mříže za sérii deliktů, která kromě transakcí s narkotiky čítala také podíl na praní špinavých peněz a zapojení do ilegálních finančních transakcí.

Loni v září byla Emma z vězení předčasně propuštěna a tento měsíc se objevila na věhlasném Milánském týdnu módy jako modelka, aby, jak poznamenal server Daily Mail, pokračovala v úsilí vylepšit svou image z doby, kdy kšeftovala s drogami.

V neděli vystoupala na molo v neoklasicistním milánském paláci Serbelloni ve třpytivých bílých svatebních šatech osázených četnými drahokamy z americké návrhářské dílny April Black Diamond.

Emma se prý stala hvězdou milánského týdne. „Je to ohromující kolekce luxusu, elegance a odvahy,“ popsali modely April Black Diamon pořadatelé přehlídky.

„Opravdu věřím, že se sny mohou naplnit, když pracujete tvrdě a srdcem,“ napsala Emma na sociálních sítích, kde je od svého propuštění z vězení dost aktivní. Její příspěvek se ale setkal většinou s ostrou kritikou.

„Je nechutné, že pořadatelé přehlídky dávají prostor ženě, která se zapojila do zločinů svého manžela a jeho kartelu,“ napsal jeden uživatel.

Narkobaron Prcek propadl jediné závislosti – ženám. Má 23 dětí

Zahraniční

Majitelka April Black Diamond se ale své modelky zastala. „Každý si zaslouží druhou šanci a móda je ideální platformou k tomu, aby člověk mohl zdůraznit svou proměnu, sílu a odolnost,“ zdůraznila.

„Proto jsem učinila odvážné rozhodnutí najmout jako hlavní modelku výjimečnou ženu. Ženu, která se navzdory minulosti poznamenané kontroverzí rozhodla přepsat svou budoucnost. Není jen modelem pro naše šaty, je příkladem síly, odvahy a naděje,“ dodala majitelka návrhářské dílny.

Emma se stala královnou krásy v 17 letech. S Guzmánem se poprvé setkala, když ji požádal o tanec na večírku v Mexico City. Užili si bouřlivý románek a v roce 2018 se vzali. Mají spolu dvě dcery.

Guzmán byl svého času považován za jednoho z nejhledanějších zločinců na světě. Z vězení se mu podařilo několikrát uprchnout. V roce 2019 jej newyorský soud odsoudil na doživotí za obchodování s drogami, zbraněmi a praní špinavých peněz. Guzmán tvrdí, že má osobně na svědomí životy až tří tisíc lidí.

V USA zatkli manželku mexického narkobarona El Chapa

Amerika

Výběr článků

Načítám