Hlavní obsah

Ze známého swingers klubu v Německu bude ubytovna pro migranty. Štamgasti se bouří

Jeden z nejznámějších swingers klubů v Německu se přemění na ubytovnu pro migranty. Majitel „chrámu lásky“ Steinenhaus (v překladu Kamenný dům) v Hattingenu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko se totiž ve svých 79 letech rozhodl, že budovu prodá městu. Radnice v něm hodlá ubytovávat žadatele o azyl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Máme zavřeno, podnik skončil,“ potvrdil Ralf Schwinn, který Steinenhaus provozoval od roku 2013. „Klub běžel suprově, zájmová komunita jej přijala opravdu dobře. Ale bude mi 80 a někdy už taky musím přestat,“ dodal.

Pan Ralf se mezitím dohodl s vedením 56tisícového Hattingenu na prodeji areálu, který na ploše 2022 metrů čtverečních sestává z jedné hlavní a jedné vedlejší budovy, tří garáží, dvou bytů a 45 parkovacích míst. „Městská rada rozhodla, že budovu koupí. Připravujeme kupní smlouvu,“ potvrdil mluvčí radnice.

Kupní cena podle deníku Bild není zatím známa. Majitel objektu původně požadoval 1,28 milionu eur (32,3 mil. Kč).

Klece a řetězová postel

Už v červnu zahájil výprodej interiéru. Kromě výzdoby, ledniček, kamerového systému, sauny a cateringových potřeb nechyběly ani takové věci jako klece, Ondřejský kříž, řetězová závěsná postel či gynekologická křesla.

Proti záměru pana Ralfa se ale vzbouřili štamgasti Steinenhausu a uspořádali internetovou petici. Podepsalo se pod ni 835 lidí. „Je to více než obyčejný klub. Je to místo pospolitosti a svobody,“ prohlásil jeden z iniciátorů petice.

„Klub spojil mnoho lidí. Poskytuje jim bezpečný prostor k tomu, aby se projevili a objevovali nové. Pro naši komunitu by byla velká ztráta, kdyby zmizel,“ dodal.

Pan Ralf ale zřejmě nenašel následovníka, který by zachoval předmět podnikání. Zájmu o svůj podnik se nediví. „Náš poměr ceny a výkonu byl dobrý, nabízeli jsme hodně. Aby bylo možné opravdu vydělávat, musely by se poplatky za večírky drasticky navýšit,“ dodal.

Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlučnému sexu. Jsem hluchoněmá, bránila se u soudu

Koktejl
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám