Hlavní obsah

Závozník v Číně cupital před kamionem, aby bránil identifikaci přetíženého vozidla

Bizarním způsobem se posádka kamionu u čínského města Kchun-ming pokoušela znemožnit identifikaci svého vozidla kamerovým systémem na dálnici, aby se vyhnula pokutě za přetíženost auta. Policie provinilce stejně vypátrala a komické záběry zveřejnila na internetu.

Pasažér na dálnici předstíral, že táhne náklaďák, aby zakryl tělem SPZ kvůli pokutěVideo: Newsflare, AP

Článek

Na záznamu, který tento měsíc zprostředkovala tisková agentura AP, je zpočátku vidět kamion v odstavném pruhu. Vše působí dojmem, jako by šlo o poruchu.

Důvod zastavení byl ale zcela jiný. Řidič dobře věděl, že vozidlo veze těžší náklad, než by mělo. Jakmile zahlédl kameru, vyslal spolujezdce ven, aby během jízdy tělem zakrýval poznávací značku, čemuž řidič samozřejmě přizpůsobil rychlost.

Oba se zřejmě obávali, že by na přetíženost auta mohla upozornit pomalejší jízda. K té by byli nuceni tím spíš, že v daném úseku vede dálnice do mírného, ale táhlého kopce.

Tisíce lahví piva skončily při nehodě kamionu v Sasku na asfaltu

Koktejl

Výsledkem snažení posádky byla úsměvná scénka, kdy spolujezdec v pravém jízdním pruhu cupitá před pomalu jedoucím kamionem. Rukama se přidržuje nárazníku a budí zdání, že vozidlo táhne.

To vše v situaci, kdy kolem něj v levém pruhu sviští jiná auta. Závozník přitom chránil před rozpoznáním i sám sebe, když si nasadil široký klobouk a sklopil hlavu.

I přes snahu obou mužů si policie jejich podivného počínání všimla a vypátrala je. Řidič dostal pokutu v přepočtu 640 Kč a trestné body. Se spolujezdcem navíc musí absolvovat nové školení o bezpečnosti silničního provozu.

Masivní sesuv půdy v mžiku zavalil dálnici v Číně. Auta dělily od tragédie vteřiny

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám