Hlavní obsah

Zanícená fanynka Disneyho vlastní sbírku plyšáků za téměř čtvrt milionu

Greenwich

Neuvěřitelnou sbírkou hraček a dalších předmětů spojených s tvorbou Walta Disneyho se může chlubit 19letá Ronni s jihoanglického Greenwiche. Je zanícenou fanynkou americké ikony animovaného filmu - do stovek plyšáků myšáka Mickeyho a dalších postaviček z Disneyho pohádkové dílny investovala s přispěním rodičů už osm tisíc liber (235 tisíc Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ronni Carterová sbírá vše, co souvisí s dílem Walta Disneyho.

Článek

Sbírka čítá více než 700 plyšových zvířátek, přes dvacet gramofonových desek s disneyovskými příběhy, 35 párů uší legendárního myšáka, světelné meče, odznaky nebo šperky.

Zřejmě nejcennějším je svitek z původního Disneyova filmu Tři malá prasátka, který dostala jako dárek.

Fanynkou díla amerického producenta je už od dětství. Prvního plyšáka dostala, když jí byl jeden rok, od té doby sbírku trvale rozšiřuje. „Na sledování Disneyho pohádek jsem vyrostla. Zamilovala jsem se do nich,“ přiznala Ronni deníku The New York Post.

Plyšáci jsou neodmyslitelným inventářem jejího pokoje, a co se nevešlo do něj, našlo místo na půdě. Ronni nachází útěchu i v Disneyho filmech, protože ví, že každý příběh, který sleduje, bude mít šťastný konec.

„Můžete vstoupit do jiného světa a mít pocit, že vás ten příběh pohltí. Všechno je krásné, opravdu kouzelné. Svět, ve kterém se teď nacházíme, je tak temný, zatímco svět Disneyho je světlé místo,“ řekla dále Ronni.

Princeznu a žabáka viděla 200krát

Ronni zná prý téměř všechny filmy od Disneyho, mezi nimiž má jasné prvenství Princezna a žabák, který viděla více než 200krát. „Ten má v mém srdci zvláštní místo,“ potvrdila.

Imaginární svět Walta Disneyho jí pomáhal překonat i těžké období v roce 2023, kdy jí zemřel dědeček. „Děda nebyl fanouškem Disneyho, ale miloval hudbu, hlavně filmovou,“ dodala Ronni.

Disney a Warner Bros spojí síly. V USA vznikne obří streamovací platforma

Ekonomika

Výběr článků

Načítám