Hlavní obsah

Zákaznice nákupního centra ve Filadelfii závodila s eskalátorem. Vyhrály schody

V jedinečnou show se proměnil pokus dívky Amandy vyběhnout v nákupním středisku ve Filadelfii po eskalátoru. Ten se nepohyboval směrem nahoru ani nestál, ale roloval dolů proti ní.

Američanka se snažila vyběhnout eskalátor jedoucí dolůVideo: Reuters

Článek

Návštěvníci centra sebevědomý pokus natáčeli na mobilní telefony a médiím jej tento měsíc zprostředkovala agentura Reuters. Není jasné, zda Amanda chtěla prověřit svou kondici, cíleně spálit pár kalorií anebo jestli se jí fronta před paralelním eskalátorem mířícím nahoru zdála dlouhá.

V každém případě se rozhodla, že schodiště v protisměru zdolá. Návštěvníci její snahu podpořili a hlasitě ji povzbuzovali jako na sportovním utkání.

Amanda to zvládla skoro až nahoru, ale cíle nedosáhla. Poslední stupínky už zdolávala po čtyřech, až se její kroky zcela zastavily, zatímco kovový pás se neúprosně sunul dolů. Síly ji opustily a s nimi ochladl i obdiv diváků, kteří přešli od obdivného potlesku a povzbuzování k nesouhlasnému bučení.

Podle médií klesalo nadšení přihlížejících rychleji než eskalátor, po němž zdrcená Amanda v sedě sjížděla zpět na začátek domnělé závodní dráhy. Její pokus zhlédly na sociálních sítích tisíce uživatelů.

„Tak blízko, a přece tak daleko,“ napsal jeden z nich. „Skvělé, ale pomalé,“ přidal se jiný. „Měla takovou podporu, ale schody to nakonec vyhrály,“ dodal další.

Kufru padajícímu z eskalátorů Číňanka neutekla

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám