Hlavní obsah

Zákaznice dusila hněv dva měsíce, pak nechala personál luxusního butiku dvě hodiny počítat drobné

Žena z čínského města Čchung-čching byla hrubě nespokojená s přístupem personálu v tamějším luxusním butiku značky Louis Vuitton, a tak dva měsíce připravovala pomstu. Vrátila se s taškou peněz v hotovosti a pod záminkou nákupu je prodavačky přinutila přepočítat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, jejíž jméno asijská média neuvádějí, si v červnu vyšla do luxusního butiku Louis Vuitton v nákupním centru StarLight Place ve městě Čchung-čching v jižní části Číny. Odcházela však značně rozladěná, protože přístup tamějšího personálu podle jejího názoru hrubě neodpovídal očekáváním u této značky.

Prodavačky se k ní údajně chovaly velice odmítavě, obracením očí v sloup dávaly najevo, že je zákaznice obtěžuje, tvářily se znuděně nebo netrpělivě a ignorovaly její žádost o nápoj. Navíc ženu poslaly do sekce s modely z předchozích sezon, místo aby jí předvedly nejnovější kousky.

Poté, co z butiku zhnuseně odešla, snažila se kontaktovat vedení společnosti, aby podala stížnost, ale tato její aktivita se nesetkala s ani sebemenší odezvou. Proto začala osnovat plán na odplatu.

O zhruba dva měsíce později tak přišla do prodejny znovu, tentokrát v doprovodu své asistentky, kamarádky a s taškou plnou peněz v hotovosti. Prohlédla a vyzkoušela si několik kousků a některé se rozhodla koupit. Když však došlo na placení, otevřela tašku a z ní na stůl vyskládala bankovky v celkové hodnotě 600 tisíc jüanů (bezmála 1,9 milionu korun).

Personálu pak trvalo zhruba dvě hodiny, než si s takovým objemem poradil, ale když byly peníze přepočítány, zákaznice oznámila, že si to nakonec rozmyslela, a nic si tedy nekoupí. Pak peníze zase sbalila a odešla, informoval server South China Morning Post.

Svou pomstou se žena pochlubila na čínské platformě Xiaohongshu, kde sklidila povětšinou kladné reakce. „Ten konec je rozkošný. Vždycky jsem si říkala, proč jsou ty prodavačky tak arogantní,“ napsala jedna z komentujících uživatelek. „Prodávají luxusní zboží, ale to neznamená, že i ony samy jsou luxusní,“ přidala se další.

Ruský turista nebyl spokojen se střihem, ve vzteku ostříhal holiče. Incident zachytila kamera

Koktejl

Výběr článků

Načítám