Hlavní obsah

Zachráněná zvířata předvedla před olympiádou své sportovní dovednosti

Záchranná stanice v Texasu natočila před zahájením olympiády v Paříži milé video, v němž její zvířecí obyvatelé předvádějí své sportovní schopnosti. Ale vzhledem k povaze celé organizace samozřejmě nejde o žádné vynucené cirkusové kousky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Blížící se olympiáda se ukázala jako vhodná příležitost, kdy se záchranná stanice Black Beauty Ranch v oblasti města Murchison v americkém státě Texas pochlubila sportovními výkony všech svěřenců.

Vzhledem k tomu, že se celá organizace The Humane Society of United States, pod niž stanice spadá, snaží zvířata zachraňovat a poskytovat jim lepší život, tak na videu pochopitelně nejsou k vidění žádné drilem naučené kousky, ale jde zkrátka o záběry z takříkajíc běžného života tamějších obyvatel.

Gymnastické schopnosti předvedli lemuři poskakující po stromech nebo lvice Doula, která exceluje v povalování. Tygři se zase předvedli ve fotbalu s melounem nebo v plavání, zatímco kozy se nominovaly do atletických disciplín a medvědi zase reprezentují v zápase.

Označení záchranná stanice je však pro Black Beauty Ranch značně zavádějící. Jak již napovídá samotný název, jde o velký ranč, na jehož pozemcích podle v současnosti žije téměř 650 zvířat, a to jak takzvaně běžných domácích, tak i značně exotických.

Toto zařízení vzniklo již v roce 1979 a od té doby zachraňuje zvířata z laboratoří, malých soukromých zoo nebo zvířata zabavená jak pašerákům, tak majitelům, kteří se o ně špatně starali. Mnozí z bývalých i současných obyvatel ranče se v minulosti nacházeli na pokraji smrti.

V záchranné stanici simulují lištičce divočinu. Krmí ji v liščí masce

Koktejl

Výběr článků

Načítám