Hlavní obsah

Z rodeové arény v Oregonu uprchl býk

Horké chvilky přichystal návštěvníkům rodea v Sisters v americkém státě Oregon býk, který zjevně neměl pochopení pro zábavu diváků a uprchl z arény. V jednu chvíli přeskočil bariéru, prohnal se koridorem mezi tribunami a řádil na ulici, kde zranil tři lidi.

Z rodea v Oregonu utekl býk, zranil tři lidiVideo: DANIELLE SMITHERS, JOHN WARD, HUNTINGTON BEACH, CA, AP

Článek

Incident, který se odehrál v sobotu večer, zaznamenali svědci na mobilní telefony. Na jednom záznamu je vidět, jak býk obíhá po obvodu arény, zatímco dva kovbojové na koních s lasy se jej snaží chytit.

Nic netušící diváci se baví a zpívají píseň God Bless the USA (Bůh žehnej USA) od Lee Greenwooda. Zábava ale podle serveru rychle skončila, když zvíře přeskočilo dva metry vysoký kovový plot a prchalo z arény, informoval list The New York Post.

„Utekl býk! Jděte všichni na vyvýšená místa! Jděte na tribuny nebo se schovejte pod nimi!,“ vyzýval veřejnost hlasatel ve chvíli, kdy se rozzuřený býk dral z areálu. „Billy, otevři bránu,“ volal pak na jednoho z pracovníků arény podle serveru KTVZ.

Na ulici se vyděšení lidé snažili jít zvířeti z cesty, ale jedna žena to nestihla. Rozdivočelé zvíře ji brutálně nabralo na rohy, srazilo na zem a ještě pošlapalo, takže oběť zůstala ležet na asfaltu. Cestou na parkoviště zranil býk ještě další dva lidi, poté jej už ale dostihli a zpacifikovali krotitelé.

Žena a jeden z dalších zraněných skončili v nemocnici, jejich životy ale podle lékařů nebyly v ohrožení. Následující den mohli kliniku opustit.

Podle Asociace profesionálních rodeových kovbojů (PRCA) je sobotní incident připomínkou toho, že rodeo je sice „velmi zábavný sport, ale ve vzácných případech může také představovat riziko“. „Přejeme jen to dobré všem, co byli zraněni nebo jinak zasaženi tímto děsivým a ojedinělým incidentem,“ uvedla se asociace.

Omlouvala se i chovatelka rodeových býků Leslie Langeová s tím, že něco takového se už nesmí opakovat. „Vezmeme si ho domů, popracujeme s ním a pokusíme se, aby taková situace už nenastala,“ slíbila.

Býk zaútočil na motocyklistu. Srazil jej rovnou pod náklaďák

Koktejl
Související témata:
Býčí zápasy

Výběr článků

Načítám