Hlavní obsah

Z nebe spadla ryba a manželům v USA rozbila čelní sklo auta. Asi ji upustil orel

Zní to neuvěřitelně, ale manželům Jeffovi a Cynthii Levineovým z Atlantic Highlands v americkém státě New Jersey se to opravdu stalo. Z nebe, jak prozradily záběry palubní kamery, spadla ryba přímo na jejich elektromobil Tesla zaparkovaný před domem a rozbila vozidlu čelní sklo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Auto začalo troubit. Šíleně troubilo, což jsme nikdy nezažili. Nevěděla jsem, jak to vypnout,“ vylíčila situaci z minulého týdne paní Cynthia pro server ABC7. „Vyšla jsem ven, zatímco manžel byl někde na dvoře. Slyšel ránu, ale nevšímal si toho,“ dodala.

Zpočátku si mysleli, že kolem prošel nějaký vandal, ale záznam z kamery prozradil celou pravdu. Za zničeným čelním sklem auta byla ryba, která zničehonic spadla z nebe. Potvrzovaly to i šupiny a krev u vjezdu do garáže, u jejichž vrat pak manželé našli i mrtvého vodního tvora.

„Byli jsme z toho zmateni. Nejprve jsme se podívali na kameru v garáži a nic. Pak jsme šli k palubní kameře tesly a v ní viděli, jak ryba spadla z nebe, odrazila se od čelního skla a přistála v garáži,“ řekla paní Cynthia serveru Asbury Park Press.

Kladívkem na čelní sklo. Barmanka v Seattlu se pomstila agresivnímu zákazníkovi

Koktejl

Pravděpodobné vysvětlení kuriózní příhody nakonec našli - rybu mohl během letu upustit nějaký orel. „Máme na zahradě orlí hnízdo,“ řekla dále paní Cynthia s tím, že asi půldruhého kilometru od domu je mořská zátoka.

Místní obyvatelé tvrdí, že vidět ptáky, jak letí s rybou v zobáku nebo v pařátech, není nic neobvyklého. A mrtvé tělo šupináče nalezeného u garáže prý vykazovalo stopy, že jej ulovil nějaký vzdušný dravec.

Auto mezitím putovalo do servisu a nyní manželé Levineovi budou muset přesvědčit pojišťovnu, že za rozbitým sklem je opravdu ryba spadlá z nebe. V jejich prospěch hrají nejen záběry palubní kamery, ale i fakt, že podobné incidenty se už někde odehrály.

Například loni v nedalekém Sayrevillu upustil dravý pták rybu na transformátor, po čemž následoval zkrat a přerušené dodávky elektřiny pro tisíce odběratelů. Ve státě Severní Karolína před třemi lety zase narazila ryba vylovená ptákem do čelního skla jedoucího nákladního automobilu a sklo rozbila.

Pan Jeff si nakonec i přes nepříjemnost s poškozenou teslou trochu zavtipkoval. „Raději jsem si snížil u pojistky spoluúčast. Ale jestli mě teď nějací ptáci slyší, tak vás prosím, nepouštějte ty ryby na nás. Jinak bych si musel za pojištění zase připlatit,“ řekl.

Na ženu spadl z nebe had, pak na ni zaútočil dravý pták

Koktejl

Výběr článků

Načítám