Hlavní obsah

Z domnělého uhynulého mořského hada na dánské pláži se vyklubal 1,5metrový penis keporkaka

Nezvyklý nález učinili pracovníci úklidové čety, která po letní sezoně čistila minulý týden pláže na jihovýchodě dánského ostrova Bornholm v Baltském moři. Metr a půl dlouhou organickou substanci nejprve považovali za uhynulého mořského hada, ale odborníci je vyvedli z omylu. Šlo o penis keporkaka.

Foto: Profimedia.cz

Keporkak (ilustrační foto)

Článek

Místní správa, jež má na starosti ochranu životního prostředí, nachází na pobřeží leccos – od mrtvých ryb i dalších živočichů přes zapomenuté věci návštěvníků až po plastový odpad. Když ale četa uklízela na pláži Dueodde, objevila něco, s čím se tu ještě nesetkali.

„Je to velmi překvapivý nález,“ řekl televizi TV2 Bornholm Kenneth Nielsen, jeden z dvojice mužů, kteří na domnělého hada narazili.

Když s kolegou vše zkonzultovali s experty místního přírodopisného střediska, nestačili se divit, a to přitom Nielsen v sezoně pracuje jako průvodce bornholmskou přírodou. Genitálie zřejmě patřily keporkakovi, jehož mrtvé tělo moře vyplavilo letos v červenci na jižním pobřeží ostrova.

Surfaře srazila velryba, zachytila to kamera

Koktejl

Více jasno by mělo být po dalším zkoumání nálezu, kterého se ujme dánský expert na kytovce Carl Kinze. Silně zapáchající substance bude zatím umístěna v mrazicím boxu.

Keporkakové jsou rozšířeni napříč všemi oceány. V Baltském i Středozemním moři se ale vyskytují výjimečně. Dorůstají délky až 19 metrů a největší jedinci mohou vážit kolem 35 tun.

Několikatunový keporkak u pobřeží USA převrhl člun se dvěma rybáři

Koktejl
Související témata:
Bornholm

Výběr článků

Načítám