Hlavní obsah

Výtah v parkovacím domě nevydržel močení vandalů. Konstrukce zkorodovala

Ellwangen

Nedisciplinovaní lidé chodili močit k výtahu v parkovacím domě v Ellwangenu na jihozápadě Německa tak dlouho, až jej zničili. Konstrukce byla už tak zkorodovaná, že další provoz zdviže nebyl z bezpečnostních důvodů možný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Učurali výtah k smrti,“ napsal v titulku deník Bild s tím, že nový bude stát 240 tisíc eur (téměř šest milionů Kč). Zdviž sloužila řidičům dvacet let, ale stejně dlouho ji poškozovali vandalové, zejména po nocích, kdy je v objektu minimální provoz.

A to přesto, že ve vzdálenosti 15 metrů od budovy se nachází veřejná toaleta, poznamenala televizní a rozhlasová stanice Südwestrundfunk.

Mimo záběr kamer

Parkovací dům je otevřený nepřetržitě a jsou v něm instalovány i bezpečnostní kamery. Zrovna výtah ale zůstal mimo úhel jejich záběru.

Koroze ničila zařízení postupně, ale při letošní servisní prohlídce už technici řekli Dost! Město jako provozovatel musí výtah definitivně odstavit, v opačném případě by prý hrozilo uživatelům velké nebezpečí.

Na novou zdviž ale radnice momentálně nemá peníze. „Z rozpočtových důvodů to bude možné až začátkem roku 2025,“ potvrdil její mluvčí.

Radní mezitím zvažují, že by jednu kameru nechali zabudovat dovnitř kabiny. Kromě toho by nový výtah měl být zhotoven z kvalitnější oceli, která by byla mnohem odolnější vůči agresivním látkám, jakou je i amoniak obsažený v moči.

Řidič kamionu močil v Rakousku z dálničního mostu a zřítil se do 25metrové hloubky

Koktejl

Výběr článků

Načítám