Hlavní obsah

Volňásek z roku 1985 zaměstnance Disneylandu zaskočil, ale uznali ho

Osmnáctiletá Sabrina Kingová dostala jako odměnu za maturitu velmi neobvyklý dárek: volnou vstupenku do Disneylandu, vydanou již v roce 1985. Zkusila ji uplatnit, a přestože s ní byly u vchodu menší průtahy, nakonec se dovnitř dostala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Scott King z Kalifornie si na svou návštěvu Disneylandu v roce 1985 stále pamatuje velmi živě. Bylo to 28. srpna a zábavní park tehdy slavil 30 let od otevření. „Rozdávali tenkrát spoustu cen a jednou z nich byl Cadillac Seville. Když jsem tam přišel, dali mi odznak výherce a já jsem se zeptal na ten cadillac. Řekli mi, že dneska ne,“ zavzpomínal s úsměvem při rozhovoru s lokální televizí.

Jeho výhrou tak byla pouze volná vstupenka na další návštěvu, ale Scott ji nikdy nevyužil a uložil si ji doma. A na dalších 39 let na ni téměř zapomněl. Připomněla mu to až jeho dcera Sabrina, která mluvila o tom, že by se do Disneylandu ráda podívala, ale vstupné i další věci jsou příliš drahé. Pro zajímavost - jednodenní vstupenka do kalifornského Disneylandu stojí v přepočtu 104 dolarů, tedy 2400 Kč.

„Já vlastně lístek mám. Podívám se, jestli ho najdu,“ řekl jí na to Scott. A protože ho našel, vypravil se s ní a jejím přítelem Rubenem znovu na „místo činu“. Navíc doplnil, že Sabrina letos coby premiantka třídy maturovala s vynikajícím prospěchem, a tak si výlet do Disneylandu určitě zasloužila.

Zaměstnanec u vstupu okamžitě poznal, že v ruce drží vzácný kus historie, ale nebyl si jistý, zda Sabrinu může pustit dovnitř. To rozhodla až jeho kolegyně, která však v komentářích pod videem z této akce schytala i kritiku.

Celý lístek si totiž nechala, přestože v roce 1985 vstupenky ještě mívaly perforovaný proužek, jenž sloužil k odtržení malého kousku při vstupu. Zbytek zůstával zákazníkovi, který si jej třeba mohl doma uložit na památku.

Europoslanci cestovali do Štrasburku, vlak je ale zavezl do disneylandu

Koktejl

Výběr článků

Načítám