Článek
Za méně než deset minut tak spořádal kilogram steaků a spokojeně dodal, že se těší, až se zas v klidu nají.
Do soutěžního klání se pustilo celkem šest borců. I ti nejslabší jedlíci dokázali za pět minut spořádat minimálně 400 gramů steaků. Někteří se přitom netajili tím, že na soutěž nijak zvlášť netrénovali. "Nevím, jak to dopadne, jsem po nemoci a k obědu byl dneska gulášek," omlouval už předem svůj výkon třiatřicetiletý Jiří Rybár. Jediný ze soutěžní šestice se zúčastnil závodů podruhé. Nakonec skončil na druhém místě.
Soutěžící borci, hojně podporováni fanoušky, většinou zvolili techniku, kdy steak nakrájeli na velmi malé kousky, které pak rychle žvýkali a polykali. "Polykej!", "Kousej!", "Nepij a jez!", skandovali příznivci soutěžících jedlíků.
Podobná soutěž se v Soběsukách konala už loni. Tehdejší vítěz spořádal šestisetgramový steak za 4 minuty a 20 sekund.
Soutěž pořádala místní farma a restaurant. Steaky byly připravené z masného plemena skotu Aberdeen-Angus, který pochází ze severovýchodního Skotska. Plemeno bylo vyšlechtěno v 18. století a do Čech bylo poprvé importováno v roce 1991.