Hlavní obsah

Vietnamský chlapec zabloudil v lese, našli jej vyčerpaného po pěti dnech

Šestiletý vietnamský chlapec, který se minulý týden zatoulal v kopcovitém terénu a byl pět dní pohřešovaný, byl ve středu nalezen v hlubokém lese na severozápadě země. Hoch byl vyčerpaný a zesláblý, ale živý, což místní obyvatelé považují za zázrak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec jménem Dang Tien Lam se ztratil v sobotu v provincii Yen Bai poté, co si šel hrát se svými devíti sourozenci k potoku. Po chvíli se od ostatních oddělil s tím, že se domů vrátí později sám.

Když se ani po několika hodinách neobjevil, zalarmovali rodiče policii, která spustila rozsáhlou pátrací operaci. Podle listu The Independent se do ní zapojilo více než 200 lidí, kromě policistů také vojáci, příslušníci milicí a dobrovolníci.

Vyšetřovatelé prozkoumali v blízkém okolí záznamy bezpečnostních kamer, aby vyloučili možnost únosu. Vypustili také jeden rybník a prohledávali potoky, aby se ujistili, že se hoch neutopil.

Ve středu jej našel místní farmář, který zaslechl z lesa chlapcův slabý křik, když s dalšími zemědělci sklízeli kůru skořicovníku. Chlapec v zabláceném červeném tričku a kraťasech seděl v keřích manioku asi 20 kilometrů od místa, kde se ztratil, napsal server Vietnam News.

Dítě bylo tak vyčerpané, že nemohlo vstát. „Jsem tak unavený, že se nemůžu postavit. Můžete mě prosím zvednout a nést?“ řekl 52letému farmáři Ly Van Nangovi hoch, který se v lese živil listy, volně rostoucími plody a pil vodu z potoka.

„Zvedl jsem ho, byl vyhladovělý a zeptal se mě, jestli mám něco k jídlu,“ vylíčil farmář okamžiky nálezu dítěte. „Řekl mi, že se ztratil a nemohl najít cestu domů. A čím víc chodil, tím víc bloudil,“ dodal.

Policie označila za zázrak, že se chlapce podařilo objevit živého. Dítě skončilo ve zdravotním středisku na pozorování.

Muž v Hanoji zaparkoval u kolejí a šel si nakoupit. Vlak mu sešrotoval auto

Koktejl

Výběr článků

Načítám